Abacus Business & Wellness Hotel**** – Négy csillag közt alszom ma

Igenis számít a körítés, tehát hogy milyen környezet található egy hotel körül, ez meghatározó lehet egy wellness szálloda választásnál. Tehát ha van hova kirándulni, ha meguntuk a fürdőzést és a lazítást.

Az Abacus Business & Wellness Hotel**** fekvésének az ellenpéldája az egyik hajdani francia Formula 1-es versenypálya. Ott esett meg rendszeresen, hogy a ”puszta” közepén lévő, körülményesen megközelíthető létesítmény környékén semmi látnivaló nem volt. Kimentek a pályára a versenyzők, a csapatok, a sok tízezer néző, és a programot követően hosszasan autóztak haza vagy a szállásra, ahol semmi érdekes nem volt. A Hungaroringet a jó fekvésért is szeretik a rajongók és a csapatok, hasonlóan, mint az Abacus Business & Wellness Hotelt**** a vendégei: ugyanis ha valaki ”belefáradt” a wellnessezésbe, és valami mást is csinálna, akkor számtalan lehetőség adódik arra, hogy tartalmasan töltse a szabadidejét, még a szállón kívül is.

Ebben nagy a szerepe környéknek, ugyanis a Herceghalom Budapest közelében található, amely az M1-es autópálya 26-os kilométerén letérve közelíthető meg a legkönnyebben. Ez a fekvés a garancia arra, hogy a szabadidő, amit a négycsillagos szállóban és környékén tölt a vendég, az tartalmas legyen.

A ”választék” áttekintéséhez a legegyszerűbb, ha megnézzük, hogy mely települések találhatók a közelben. Több látnivalót is kínál Etyek, ott az egyik fő attrakció a Korda filmstúdió, amely izgalmas látogatói programot kínál. A hajdanában Budapest szőlőskertjének nevezett település másik „műsorszáma” a bor.

Az Abacus Business & Wellness Hotel**** lokálpatriótaként szövetkezett a helyiekkel, így a bortúrák és a környék megismerése jól bejáratott és kedvelt program. Az Abacus által szervezett a bortúrán három borászatot látogatnak meg, egyik a Hernyák Pince, a másik az Etyeki Kúria, a kört zárja a Rókusfalvy Pince. Az Abacus Business & Wellness Hoteltől**** tucat kilométerre található Etyek, ennél csak öttel több Felcsút, ahol a Vál-Völgyi kisvasutat érdemes megnézni, és végig utazni, de ott van még az építészetért rajongóknak a Pancho Aréna, aminek a túráján nem csak kívülről lehet megnézni a Makovecz Imre tervezte stadiont, hanem belülről is megszemlélhető az egész komplexum.

Alcsútdoboz 22 kilométerre található a 127 szobás szállástól. Ott az alcsúti Arborétumban lehet gyönyörködni, de aki jobban szeretné magát megmozgatni, mint a séta, annak a kalandpark ajánlható. A sportolás nem csak ott végezhető, hanem a környékbeli kerékpártúrákon is. A drótszamár természetesen bérelhető a hotelben, és bejáratott útvonalakat is tudnak ajánlani.

A hotel húsvéti ajánlata itt található.