Dubai Világkiállítás 2020 - 10 tény a Dubai Expóról

Top 10 tény a Dubai Expóról

Dubai nem csupán a lenyűgöző felhőkarcolóiról, a szépséges strandjairól és a luxusról híres, hanem arról is, hogy évente több millió turista látogatja, na meg persze az Expóról, amely fő témája az „elmék összekapcsolása és a jövő megteremtése”, a 3 altéma pedig nem más, mint a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek. Ma már nem elérhetetlen a Dubai utazás, így akár az Expót is meglátogathatod. A tények elolvasása kicsit talán segít megérteni a 2020-as Dubai Expó globalitását és nagyságát.

 1. Mintegy 25 millió látogató fogja megtekinteni a 2020. október 20-án nyitó Expót, ami egyébként 2021. április 10-ig tart nyitva. Ez őrületes szám, ha azt nézzük, hogy Belgium és Görögország népesség ennyi összesen.
 2. A nemzetközi látogatók száma kimagasló a Dubai Expón. A látogatók mintegy háromnegyede az Egyesült Arab Emírségen kívüli tájakról érkezik az expóra.
 3. Dubainak 8 várossal is meg kellett ahhoz küzdenie, hogy ő legyen az Expó házigazdája. A ringbe szállt többek között Brazília, Tahiföld, Oroszország és Törökország is.
 4. A 2020-as Expón fontos tényező a munkahelyteremtés. E szám majdnem eléri a háromszázezret. A munkahelyek közel fele az idegenforgalmi és az utazási ágazatban fog működni.
 5. A 2020-as Expó megtervezésénél figyelembe vették azt is, hogy gyalogosan is fel lehessen azt fedezni. A terület méretei lenyűgözőek, hiszen 4 km hosszú és 1,8 km széles.
 6. Az expón kulcsfontosságúnak tartották a fenntarthatóságot, éppen ezért az eseményen használt villamosenergia felét megújuló forrásokból állítják elő.
 7. Az expó területén felhasznált anyagok mintegy 90%-át újrahasznosítják, akár az épületekben, akár az infrastruktúrában.
 8. Igaz, hogy nemzetközi versenyt írtak ki az 2020-as Expó logójának megtervezésére, mégis Mohamed bin Rashid Al Maktoum Sheikh döntött a logót illetően. Ennek fényében egy ősi arany gyűrű mintájára tervezik meg az expó logóját.
 9. Dubai 2020-ig összesen 100000 szállodai szobával fog rendelkezni, így akár 20 millió turista befogadására is képes lesz.
 10. Mivel a 2020-as Expó éppen az Egyesült Arab Emírségek egyesülési és függetlenségi évfordulójával esik egybe, ezért egy szemkápráztató és hatalmas ünnepségre számíthatnak az expóra látogatók.

                                                                                                                                                                            Galambos Dániel