Home office lakberendezés

A jelenleg nagy sikernek örvendő minimalista stílus egyre több háztartásban jelenik meg, ami alapvetően szabadságot hirdet, illetve tágas belső tereket igényel. Ezenkívül az ilyen dizájnú lakások általában osztatlan légterűek, a különböző helységeket fapanelek, bútorok választják el egymástól. A minimál tehát hideg eleganciát, stílusos formákat és letisztult kialakítást ölel magába.

A home office, vagyis az otthoni munkahely egyre divatosabb. Jó, ha az iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus. Ha ügyfelek, partnerek is érkeznek otthoni irodánkba, különösen fontos a rend, a színvonal, lényeges, hogy első ránézésre is komolyságot sugalljon. Ha a szoba rendetlen, a tulajdonosáról sem lesz pozitív a vélemény. Ezenkívül mindenki jobban érzi magát egy tiszta környezetben.

Természetesen nem muszáj, minimál stílusú irodát kialakítani magunknak. Különböző internetes portálokról, tehát szobánkból is tudunk nekünk tetsző bútorokat választani, rendelni. 

A minimálnak azonban különleges ereje, szépsége, letisztultsága van, tehát én bátran ajánlom az otthon dolgozni kívánóknak, akik még nem találtak megfelelő bútorokat. Lényegében még színekre sincs szükség, így tehát ha minden bútor fehér, azzal biztos nem vétünk. Tökéletes megoldás lehet, ha egy színes virágcsokorral, asztalkával feldobjuk a teret. A lényeg, hogy a berendezés, a falak, a burkolat és a kárpit színe harmóniában legyen egymással. Gondoljunk csak bele, milyen jól mutatnánk új, élénk színű ruhánkban egy teljesen fehér, vagy fekete-fehér szobában. Mivel ez a stílus általában mellőzi a függönyöket, erre nem is kell költenünk. Mivel nem a zsúfoltság a lényeg, így irataink, papírjaink, minden munkával kapcsolatos tárgyunk bőven elférhet a polcokon, fiókokban.

A home office opciónál mindenképp figyelnünk kell arra, hogy ha leülünk dolgozni, akkor a munkára koncentráljunk és ne az otthoni, háztartásbeli teendőkre, feladatokra. Ennek ellenére a rendrakás, a tisztaság, mint ahogy már az imént említettem, a dolgozószobában is kiemelkedően fontos.

Még több lakberendezési hír itt.