Fűtési alternatívát keres? Az elektromos fűtés és a fűtőszőnyeg előnyei

Nyáron szinte beláthatatlanul távolinak tűnik az őszi, téli időszak. Pedig az idő gyorsan pereg, szóval érdemes látszólag korán nekiállni a tervezésnek. Sem a költségek, sem velük összefüggésben a hatékonyság szempontjából nem mellékes, hogy melyik az a fűtési verzió, ami végül nyertesként fut be.
Fűtési alternatívát keres? Az elektromos fűtés és a fűtőszőnyeg előnyei

Mennyit kell várni az eredményre?

A gázfűtés sokak számára nem ismeretlen. Ez az a típus, ami bár képes igen meleget biztosítani, de azért finoman szólva sem egyről a kettőre. Ez az egyik hátránya. A másik jelenleg mindenképpen az ára, illetve az ellátottság bizonytalansága. A kiépítése sem túlságosan egyszerű. Ezzel szemben az elektromos fűtés telepítése gyors, könnyű. Nem jár együtt lemondásokkal, áldozatokkal, tehát ténylegesen jó döntés, mégpedig hosszú távon. Hiszen alapvetően minden egyes beruházás során az az egyik leginkább kardinális kérdés, hogy mennyire tekinthető a megvalósítás befektetésnek? Nos ebben a helyzetben teljes egészében. Mindennek fejében a megtérülés jóformán azonnali, és hosszútávra szól. Minden egyes melegen töltött zord téli este megfizethetetlen kincs, akárcsak az egységesen kényeztető hőérzet.

Ami a rendszer teljesítményét tovább fokozhatja, az a megfelelő szigetelés. A nyílászárók, illetve a tűzfalak levédése még akkor is ideális választás, ha amúgy első ránézésre a kiadások elég borsosak. Viszont a komfort növekedése borítékolható, évtizedeken át!

Egy fűtési variáns, ami szabadon ide-oda telepíthető?

Sokan keverik a fűtőszőnyeg és a fűthető szőnyeg fogalmát, ezért ezt most tisztázzuk: A fűtőszőnyeg burkolat alatt elhelyezett elektromos fűtési eszköz, míg a fűthető szőnyeg egy egyszerűen mozgatható, fűtésre alkalmas szőnyeg. Ezért fontos megemlíteni, hogy sokan úgy gondolják, a fűtőszőnyeg majd ide-oda telepíthető lesz szabadon, ők a fűthető szőnyegre gondolnak.

A fűtőszőnyeg legnagyobb előnye a mobilizálhatóság helyett ezért kétségtelenül az, hogy egy egyszerűen telepíthető, kényelmes fűtési lehetőség. Bár azért nyilván alapjáraton senki sem úgy tervezi, hogy hetente új padlót rakat, vagy évente átszabatja az otthonát, de a változások, változtatások ugyanakkor folyamatosan történnek, ezért ha már egyszer felújítás mellett határozza el magát a ember, érdemes elektromos padlófűtésre váltani.

A fűthető szőnyeg esetén pedig kétség sem fér hozzá, hogy hatalmas pozitívum, hogy ez a típusú fűtési megoldás könnyedén áttelepíthető másik helyre, helyszínre anélkül, hogy a rendszer bármiben is sérülést szenvedne. A fogyasztása ráadásul nagyon baráti, miközben talpakat kényeztető hőérzetet biztosít, használjuk akár munka, akár pihenés közben.

Kapcsolódó cikkek

Home office lakberendezés minimál stílusban

Home office lakberendezés

A home office ma már nem ismeretlen fogalom. Jó, ha az otthoni iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus.

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelemes rendszer telepítése költséghatékony, proaktív megoldás. Zöld energiát termel, növeli az ingatlan értékét és energiahatékonyságát!