A legjobb autók élményvezetéshez

Összegyűjtöttük a legjobb autókat élményvezetéshez, ha az élményvezetést Mustang autóval, vagy épp klasszikus sportautóval képzeljük el.
A legjobb autók élményvezetéshez

Ennek pedig egyik oka, hogy ma már számos autótípus közül választhatunk a maximális élmény érdekében. Ezt alátámasztandó most összegyűjtöttük a legjobb autókat élményvezetéshez, amiket mindenképp érdemes lehet kipróbálni legalább egyszer.

Olaszosan körözve

Amikor élményvezetésről kerül elő a szó, jó pár emberek felcsillanhat a szeme, hogy végre lehetősége lehet kipróbálni valami igazi luxusautót, épített körülmények között. Luxus sportautóról pedig alighanem mindenkinek a Ferrari csodaautói jutnak eszébe.

Az élményvezetés terén így nem meglepő, hogy kipróbálhatjuk a paripás címerrel ellátott Ferrari 458-t, vagy a 488 GTB. Előbbi 670 lóerővel, míg utóbbi 570 lóerővel szaggathatja a pálya aszfaltját, ami azt jelenti, hogy ülésbe szegező élményre számíthatunk a klasszikus V8-s motoroknak hála.

Élményvezetés német precízséggel

Természetesen sportautózás terén nem csak a Ferrari létezik, mint klasszikus sportautó óriás, hanem például a németek is képviseltetik magukat ezen a téren. A Porsche 911 nevet ugyanis senkinek sem kell bemutatni, a maga különleges kerek formavilágával, 505 lóerős V6-s turbó erőforrásával.

Spéci autók, spéci élményért

Természetesen a kisebb gyártók autócsodáiról sem érdemes megfeledkezni, hiszen ezek is legalább akkor (ha nem nagyobb) élményt adhatnak, mint az ismert gyártók sportautói. Ezen a téren mindenképpen kiemelhető a Lotus Exige, ami több mint 260 lóerővel és pehelysúllyal száll ringbe. A méret ugyan csalóka lehet, de senkit se tévesszen meg, bizony fel tudja venni a versenyt bármely nagy gyártó sportautójával.

Izmozós élményvezetés

Élményvezetés terén az izomautókat sem érdemes elfejteni, hiszen ezek merőben letérő élményt és emléket adhatnak, mint az európai gyártók finomra hangolt sportautói. Ezen a téren szerencsére szintén széles a választék, hiszen jól csengő nevek, kiváló autói próbálhatók ki már. Ilyen többek között a Dodge Challenger Hellcat, vagy a Dodge Viper, előbbi akár több mint 700 lóerővel felszerelve, míg utóbbi 8 ezer köbcentis motorral hajtva nyújthat felejthetetlen élményt. Emellett azonban az olyan utcán is olykor látható izomjárgányt sem érdemes elfelejteni, mint a Ford Mustang GT 500, ami modern köntösben nyújtja az amerikai izomautók élményét.

A Nicolas Cage élmény…

Izomautókról lévén szó, bizonyára sokan emlékeznek a Tolvajtempó című filmre, Nicolas Cage főszereplésével. Ebben az ikonikusnak mondható filmben feltűnik egy szintén ikonikus autó, melyhez még a sokat látott autó tolvaj Randal Raines (Nicolas Cage) is csak félve mer hozzáérni. A Filmben csak Eleanor néven emlegetett Mustang Shelby GT 500 ugyanis egy igazi vadállat a amga nemében, amit egy élmény megzabolázni. Ezért ha kifejezetten arra vágyunk, hogy az élményvezetést Mustang autóval tapasztaljuk meg, akkor keresve se találhatnánk rá jobb opciót.

Rally-s klasszikusokkal a pályán

Vannak akiknek a rally világa a vonzóbb, akár a videojátékokból, akár azért mert korábban volt része átélni egy rallyverseny élményét. Az élményvezetés keretén belül ma már személyesen a volán mögött ülve is átélhetjük a rallys kanyargás és sebesség feszegetésének izgalmát. Ebben akár egy a rallys berkekben klasszikusnak mondható Mitsubishi EVO IX is rendelkezésünkre állhat, ahol az összkerékhajtás, a sportfékek, a 400 lóerős motor, mint a felejthetetlen élményt szolgáltathatják.

Összegezve:

Élményvezetés terén tehát olyan széles a választék, hogy dönteni szinte lehetetlen. Azonban ha megvan az egyéni preferenciánk, mondjuk az izomautók, vagy rally autók irányába, akkor egy kicsit legalább szűkíthetjük a lehetőségek számát. Válasszunk azonban bármilyen autót is, biztosak lehetünk benne, hogy elképesztő élményben lehet részünk.

Kapcsolódó cikkek

A kempingezés nem jelenti azt, hogy le kell mondani az elektromosságról

A kempingezés nem jelenti azt, hogy le kell mondani az elektromosságról

Ma már akár luxus körülmények között is tölthetjük a kempingezés pillanatait.

A jövő járművei

A jövő járművei

A közlekedés az utóbbi 50 évben rohamosan fejlődött, ez a tendencia pedig várhatóan csak még tovább fog majd tartani, aminek hála már ma is találkozhatunk futurisztikus járművekkel az utcákat járva.