Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Egyre több terepjárón és pick up-on láthatunk nagy teljesítményű a teljes tetőn átívelő LED lámpát.
Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Ezt a lámpát szaknyelven LED fényhídnak hívják és kiegészítő LED lámpaként használják, hogy a városon kívül, vagy terepen elegendő mennyiségű fény álljon rendelkezésre a biztonságos közlekedéshez.

Egy LED fényhidak képes akár 500 vagy 1000 méterre is elvilágítani így támogatva a vezetőt a biztonságos közlekedésben.

LED fényhidakat már pár tízezer forintért is meg lehet vásárolni, de ezek a lámpák csak gyenge utánzatai azoknak, amit a profik használnak. Éppen ezért érdemes jobban utána nézni, hogy milyen gyártó termékét vásároljuk meg, ha nem szeretnénk pórul járni.

Hogyan válasszunk olyan LED fényhidat, ami hosszú éveken keresztül hiba nélkül tud üzemelni?

Az első és legfontosabb, hogy a lámpának nem szabad 300 wattosnál többnek lennie. Ha ennél nagyobb teljesítményű egy LED technológiájú gépjárművilágítás, akkor az a lámpa gyenge minőségére utal. A csalódást elkerülve fontos, hogy jól ismert márkát válasszunk, mint amilyen az OSRAM, a Philips, vagy éppen a magyar fejlesztésű Monsterled®.

Ezek a gyártók több év garanciát biztosítanak a termékeikre. Ezek közül is kiemelkedik a Monsterled® mivel a termékeire öt, illetve LifeTime (örökélet) garanciával vállal.

Fontos, hogy a lámpa megfelelő IP védelemmel rendelkezzen, hiszen ezek a lámpák folyamatosa ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. IP67 vagy IP68-as védettség tökéletes ahhoz, hogy a lámpa az esőzésnek és a párának is ellenálljon hosszú éveken keresztül.

A LED fényhidak rengeteg méretben érhetőek el, így biztos, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lámpát. Formát tekintve két nagy típus különítünk el egymástól. Az egyik, az egyenes fényid, a másik pedig az ívelt LED fényhíd. Az ívelt LED fényhíd előnye, hogy könnyedén fel lehet szerelni a szélvédő felső része elé, amely így követni fogja a szélvédő ívét. Az egyenes fényhidakat általában a tetőre, vagy a lökhárító elé, esetleg a hűtőrács bordái közé szokták beszerelni.

A fényhidak beszerelése nem igényel különösebb szakértelmet, vagy szerszámot, de érdemes autó villamossági szakemberrel bekötni a lámpát, hogy az biztosan megfelelően működjön.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a LED fényhidakról, érdemes felkeresni egy szakértőt, aki segíteni fog kiválasztani a számodra ideális LED fényhidat.

Kapcsolódó cikkek

A jövő járművei

A jövő járművei

A közlekedés az utóbbi 50 évben rohamosan fejlődött, ez a tendencia pedig várhatóan csak még tovább fog majd tartani, aminek hála már ma is találkozhatunk futurisztikus járművekkel az utcákat járva.

Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Egyre több terepjárón és pick up-on láthatunk nagy teljesítményű a teljes tetőn átívelő LED lámpát.