Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

Ha még új a borkészítésben, van néhány olyan eszköz, amit mindenképpen meg kell szereznie.
Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

A Borkorzó bor webáruház szerint az egyik legfontosabb a hidrométer. Ez az eszköz az egyetlen módja annak, hogy pontosan megmérje a borban lévő cukrot. Olcsó, és segít jobb bort készíteni. Egy másik alapvető eszköz a légzsilip. A zsilip megakadályozza, hogy az erjedés során levegő jusson a palackba, ami egy kritikus lépés.

Egy másik hasznos kiegészítő a borkímélő rendszer. Ez a szerkentyű tökéletes a bor tartósítására, mert szobahőmérsékleten is hűvösen és hűvösen tartja a bort. Könnyen használható, és megkíméli a borosüvegek felbontásától. Úgy működik, hogy egy kézi pumpa segítségével levegőt szív a kupakon lévő kis nyíláson keresztül. Amikor ez megtörténik, a kupak kattan. Ezáltal a bor gyorsabban szellőzik, mint a dekantálással.

A boros dugóhúzó egy másik elengedhetetlen kellék. Ez a felszerelés lehetővé teszi a borosüvegek dugózását, és megakadályozza, hogy levegő kerüljön a palackba. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a levegőt és a baktériumokat, amelyek befolyásolhatják a bor minőségét. Vásárolhat tisztítószereket is, amelyek segítenek tisztán tartani a borkészítéshez használt eszközeit. A borkészítő eszközök fontosak, és nagyban megkönnyítik a folyamatot. A megfelelő felszereléssel a legjobb bort készítheti el.

Egy légzsilip megvédi a borát a penésztől és a baktériumoktól, és megakadályozza az oxidációt. Az is elengedhetetlen, hogy legyen egy szifon az eszköztáradban. A szifon megvédi a bort az átrakás során, és eltávolítja a szennyeződéseket. A szifon azt is megakadályozza, hogy üledék kerüljön a borába.

A boros dugó mellett egy másik elengedhetetlen tartozék a boros gallér. Ez az eszköz a borosüveg nyakára illeszkedik, és felfogja a cseppeket. Segít továbbá megakadályozni a parafa kiszáradását. A bornyakörv azért is fontos, mert segít a bor rendezett tárolásában.

Az erjesztőedények szintén elengedhetetlenek a borkészítéshez. Ezek az erjesztőedények jellemzően üvegből vagy műanyagból készülnek. A borkészítéshez szükséged lesz egy elsődleges erjesztőedényre és egy másodlagos erjesztőedényre. Az elsődleges erjesztőedényt az összetevők összekeverésére és az élesztő hozzáadására használják, míg a másodlagos erjesztőedényt az erjedési folyamat befejezésére. Ezeknek az erjesztőedényeknek élelmiszeripari minőségűnek kell lenniük.

A borkészletek szintén kiváló lehetőséget nyújtanak a borkészítés megkezdéséhez. Ezek koncentrált bor-szőlőlé és különböző adalékanyag csomagokat tartalmaznak. A folyamat befejezéséhez azonban még szükség lesz a többi berendezésre is. A borkészítéshez szükséges felszereléseket megvásárolhatja a helyi sörfőzőboltban vagy a használtpiacon.

A borkészítés másik elengedhetetlen kelléke egy dugóhúzó készlet. Sokféle dugóhúzó létezik, amelyek megvásárolhatók. Érdemes fémből vagy műanyagból készültet választani, amelyhez súly is tartozik. A dugóhúzónak továbbá hosszúnak és keskenynek kell lennie, és két ponton kell lennie.

Kapcsolódó cikkek

Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

Ha még új a borkészítésben, van néhány olyan eszköz, amit mindenképpen meg kell szereznie.

Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod és mire jó a vákuumdugó? Ebben a cikkben részletesen elmondjuk miként alkalmazhatod ezt a boros kelléket!