Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

Az emberek nagy részénél, akik szívesen és rendszeresen fogyasztanak jó borokat, sokszor marad meg félig elfogyasztott palack. Persze vannak olyanok, akik viszont úgy gondolják, hogy amit egyszer kinyitunk, annak esélye sincsen megmaradni. Ezzel nem ért mindenki egyet, ahogy a boros kellékeket gyártó cégek sem, így megalkották a vákuumdugókat. Lássuk, hogyan és mire használhatóak ezek a konyhai kellékek!
Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

A bor frissen tartása

A borozás szerelmesei tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos, hogy a megmaradt ital a megfelelő helyen és formában legyen tárolva. Ők ugyanis szeretnék, ha még napok múlva is olyan üveget vehetnek elő, amiben az ital még mindig zamatos és friss. Nem lehetetlen azonban így tartani a palackot, hiszen csak egy egyszerű boros kiegészítőre, a Vacu Vin vákuumdugójára van szükség.

Amikor már a sokadik vörösbor marad meg, akkor mindenképpen ideje beszerezni egy vákuumpumpát és egy hozzá készült dugót. Ez a két eszköz biztosítja az ital számára, hogy akár további tíz napig frissen maradhasson. Ezeknek hála ugyanis sokáig megőrizhető a bor frissessége, annak oxidálódása.


Mire jó a vákuumdugó?

Amikor a bort kinyitjuk, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy az íze folyamatosan romoljon. A legjobb mindig azonnal elfogyaszani, azonban ez nem minden esetben lehetséges. Lehet, hogy az ember egyedül él, akkor ne is igyon alkoholt? Dehogynem! A prémium boros kiegészítők, mint a vákuumpumpa és a vákuumdugó két olyan kellék, aminek köszönhetően megőrizhető minden aroma. Használatához nem kell többet tenni, mint a vákuumpumpa segítségével minden felesleges levegőt kiszívni a palackból, majd azt a kattanó hang után a vákuumdugó segítségével bezárni. Ez megakadályozza, hogy az ital íze tovább romoljon, hűtőben vagy a pulton tárolva akár tíz nappal később is ugyanolyan zamatos lesz.


Hol szerezhető be vákuumdugó?

Egy jó minőségű, prémium dugó hosszú élettartamú, mosogatógépben mosható, ebből következik, hogy többször fel lehet azt használni. Nem érdemes tehát ezen spórolni, a legjobb, ha egy márkás termékre ruház be az ember. Manapság nagyon elterjedtek ezek az eszközök, így bármely webáruházban, boros üzletben megtalálhatóak. Tökéletes saját részre, de akár ajándékba is adható.

Összegezve

A bor frissen tartása a 21. században már nem lehetetlen. A prémium vákuumdugóknak köszönhetően akár tíz napig is meg lehet őrizni az ital minden zamatát. Nincs többé kiöntött alkohol, hiszen bármelyik este ismét elővehetjük és befejezhetjük, amit elkezdtünk.

Kapcsolódó cikkek

Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

Szükséges kiegészítők a borkészítéshez

Ha még új a borkészítésben, van néhány olyan eszköz, amit mindenképpen meg kell szereznie.

Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

Hogyan és mire használható a vákuumdugó?

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod és mire jó a vákuumdugó? Ebben a cikkben részletesen elmondjuk miként alkalmazhatod ezt a boros kelléket!