A kifogástalan hétköznapi megjelenés kézikönyve

Nincs szükséged magas sarkú cipőre, hogy elegáns légy. A nőiességet és a kifinomultságot a magatartással lehet kifejezni – a ruhák, cipők és kiegészítők csak ráadás.
A kifogástalan hétköznapi megjelenés kézikönyve

A nőiesség a természetességről szól. Eleganciáról, bájról és kifinomultságról. Ugyanakkor nem tagadhatjuk, hogy vannak olyan pillanatok, amikor egész egyszerűen csak nagyon kényelmesen akarjuk érezni magunkat. Olyan pillanatok, amikor csak egy farmert és bő pólót szeretnénk hordani.

De ahhoz, hogy igazán kényelmesen érezd maga, szükséges, hogy az a pár cipő, melyet épp viselni szeretnél, ugyanúgy kényelmesen legyen kialakítva. Pontosan e miatt a gardróbodból nem hiányozhat egy pár casual női cipő – sokoldalú, praktikus és könnyen összepárosítható bármely viselettel.


Hogyan, mikor és miért viselj casual cipőt?

Kezdjük a legfontosabbal.

Miért?

Mert egy pár casual cipőnek nincs sarka, akár kicsi, akár magas.

Semmi szégyen nincs abban, ha egy fontos eseményre nem viselsz magas sarkút. A megfelelő magatartással, egy lapos talpú cipőben is pontosan ugyanannyi nőiességet és eleganciát áraszthatsz.

Mert 2022-ben a hangsúly a kényelmes cipőkön van.

Az idők megváltoztak, neked meg tartanod kell a lépést. Olyan cipőre van szükséged, melyben könnyedén, szabadon tudsz mozogni az olyan napokon, amikor zsúfolt a határidőnaplód. Akár vasalt nadrág, farmer vagy szoknya mellé választod, a casual cipő ideális választás azokban a pillanatokban, amikor szükséged van támaszra.

Mert összeegyeztethető farmerrel, inggel, zakóval – de szoknyával és ruhával is.

Addig, amíg az öltözékedtől függően választod a cipőt és megfelelően összeegyezteted, nem hibázhatsz. A ruhatervezők szerint a cipőt mindig a ruházattal kell összeegyeztetni, valamint a kiegészítőket, mint fülbevalókat, kendőket és táskákat csak utólag kell hozzáadni, ezek jelképezik a teljes kinézet színfoltjait.

Mikor?

Ha a szívünkre hallgatunk – a casual cipőt akkor viselheted, amikor szükségét érzed. Ezek elsősorban nagyon kényelmesek, és csak másodsorban praktikusak és sokoldalúak.

Hogyan?

Nagy keresletnek fognak örvendeni az oxford női cipők, a retro cipők, a casual mokaszinok, klumpa cipők, de a nagyon alacsony talpú vagy platformos cipők – creeper típusúak is. Azonban a klasszikus női elegáns cipő sose megy ki divatból. És az elkövetkező évben bátran választhatsz egy rendkívüli öltözetet, kiegészítve egy pár lakkozott vagy természetes, illetve öko-bőrből készült cipővel.


Milyen színek lesznek divatosak?

Ebből a szempontból nézve a feketével sosem lehet hibázni: sokoldalúságának és könnyen összeegyeztethetőségének köszönhetően, megengedheted, hogy ne csak casual öltözéket viselj, hanem irodait, laza elegánst, de bohó sikkeset is.

Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a merész színárnyalatoknak is, mint: tengerészkék, sárga, zöld, kaki, piros, rózsaszín, kék, bordó vagy lila.

Az arany, ezüst, de a lila fémes árnyalatok, narancssárga vagy tengerzöld színek az új trendek a lábbelik terén.

Természetesen 2021-ben már nem hanyagolják a nude színeket vagy a színes szürkét sem.

Ezáltal – a bézs, krém, púderrózsaszín vagy tojáshéj rózsaszín, valamint a diszkrétebb narancssárga (barack, platina) és sárga (kanári, imperiál, nápolyi sárga) színek is tökéletesek a lapos talpú, kényelmes lábbelinek.


Casual viselet ötletek

Lényegében egy viselet kiválasztása és megvalósítása egyenes összefüggésben van azzal a kontextussal, amelyben hordják. Mint tudod, egy olyan állásinterjún való megjelenés, ahol nem kérik meg az office viseletet, lényegesen különbözik egy, a barátokkal városban töltött estétől.

Mi több, létezik néhány olyan ruhadarab, mely teljesen megváltoztathatja a megjelenést: elegánsról laza elegánsra, akár retróra. A hölgyek és kisasszonyok számára a tökéletes viselet összeállításának lehetőségei végtelenek.


Hogyan egyeztesd össze a viseletet a cipőkkel

A tényleges casual kinézet megvalósításához a casual cipők szinte tökéletesen összeegyeztethetők a hosszú vagy rövid aszimmetrikus kabátokkal (gyapjúból/pamutból). Ha nem tartoznak kedvenceid közé a vastagabb rétegek, nyugodtan válaszd az oversized kabátokat.

Ráadásul az Oxford cipő – és mellesleg minden casual típusú cipő hordható ceruza típusú szoknyával, bőrszoknyával, de még kötött ruhákkal is. A hideg napokon, amikor a szoknyák már nem tudnak megbirkózni a szeszélyes időjárással, a klasszikus fekete farmer megold minden gondot. Mindezek, és egy könnyedebb, postás típusú táska eredménye egy elegáns kinézet, és ugyanakkor nagyon kényelmesen is érezheted te magad.


Hogyan óvd meg megfelelően lábbelidet?

Első lépésként, bár első látásra nehezen kivitelezhető, viseld őket felváltva. Minél több egymást követő napon hordod ugyanazt a cipőt, annál hamarabb fog tönkremenni. Egy idényben ajánlott legalább három pár cipő váltogatása, és ne viseld egymásután két nap ugyanazt a cipőt.

Kapcsolódó cikkek

A munkavédelmi nadrágok 5 fajtája

A munkavédelmi nadrágok 5 fajtája

Összegyűjtöttük a munkavédelmi nadrágok 5 fajtáját, amik közül érdemes lehet válogatni, ha megfelelő védelmet keresünk lábunk számára.

Fehérnemű - Tchibo.hu webáruház

Fehérneműkkel bővült a Tchibo webáruház kínálata

A Tchibo webáruház fehérnemű kollekcióját mutatjuk be.