Férfidivat a merész elegancia jegyében

Őszi lábbelik, centikkel a föld felett
Férfidivat a merész elegancia jegyében

„Párisba tegnap beszökött az Ősz.

Szent Mihály útján suhant nesztelen,

Kánikulában, halk lombok alatt

S találkozott velem.”

Ady Endre


Nem csak Párizsba, de lassan hozzánk is megérkezik az ősz; a reggelek csípősebbek, és az esti Duna-parti sétákhoz is elkél már egy vékonyabb kabát, vagy felöltő. A rövidnadrágokat, szellős, rövid ujjú ingeket és trikókat felváltják a gardrób előterébe kerülő szvetterek, pulóverek, dzsekik és könnyű sálak. Nem csak a ruhák hossza és vastagsága, de bizony a színek is megváltoznak. Az ősz tüzes színei mellett megjelennek a pasztellárnyalatok, a földszínek halvány és erőteljesebb változatai, és természetesen a fekete, amit nyáron ritkábban hordtunk.

Őszi lábbelik, centikkel a föld felett

Idén ősszel az egyik legjellemzőbb változás, a korábbiakhoz képest vastagabb talp, legyen szó bakancsról, sneakerről vagy csizmáról.

 • A tervezők a csillogás jegyében gondolkodtak, az eddig megszokott, tipikus matt árnyalatokkal ellentétben idén a színátmenetes, fényesebb anyagok lesznek a jellemzőek.

 • Végleg trónfosztásra ítéltetett a már korábban is vegyes érzelmekkel fogadott mokasszin, helyét a klasszikus bakancsok vették át, prémes, vagy színében sötétebb bokarésszel, és fém kiegészítőkkel.

 • Idén is helyet kap az őszi, férfi ruhatárban a bokacsizma.

Trónfosztás és hatalomátvétel a nadrágok terén is

Talán a nadrágok terén történtek a legnagyobb változások. Az eddig divatos, nagyon szűk fazonokat felváltják a bővebb szárú, de még kellően passzos nadrágok, viszont sokak nagy kedvence, a bokanadrág talán végleg nyugdíjba vonul.

 • Visszatérnek a férfidivatba a nagyméretű oldalzsebek is, de a legfőbb változás a színekben és anyagokban tapasztalható.

 • Természetesen egy klasszikus, jó minőségű farmernadrággal sosem lőhetünk mellé, de idén azonban bátran kísérletezhetnek a férfiak a világosabb színű vászon és kord anyagokkal.

 • A kockás modellek továbbra is helyet kapnak, és úgy tűnik, hogy a bőr, és bőrhatású anyagok is leporolják korábban elvesztett koronájukat.

Őszi felsők sziporkázó színekben

A legszembetűnőbb változás az őszi felsők terén szintén a szín. Az, hogy a Nap többször is felhők mögé bújik, még nem ok arra, hogy mi is szürkét öltsünk. Izgalmas, férfias és dinamikus megjelenésük a nap bármely szakaszában magabiztos kisugárzást kölcsönöz viselőjük számára.

 • A hagyományosan súlyos és szikár színek helyett kísérletezhetünk idén a piros, narancs, sáfrány, zöld és ezek árnyalataival, hiszen az idei év abszolút győztesei a tüzes, őszi színek.

 • Jó hír, hogy nem kell választanunk a garbó és a V-nyak között, mert mindkettővel célt érünk, ha a divatos megjelenés fontos számunkra.

 • Pulóverből a vastagabb szálból kötött, gazdag mintájú garbók, a hosszú ujjú felsőknél a vékonyabb anyagú V-nyakú modellek a listavezetők.

 • Ingek tekintetében törekedjünk az egyszínű darabokra, melyet V-nyakú felsővel, és a pulóverhez színben passzoló nyakkendővel kombinálhatunk.

 • Egy lezseren kigombolt ing és vagány öltönymellény tökéletes benyomást kelt még egy randevún is.

 • A felsők terén a legdrámaibb visszatérő… bizony, a lumberjack. A klasszikus piros-fekete helyett a kockás ing idén a lehető legmeghökkentőbb színkombinációkkal követel magának figyelmet.

Kabátok, felöltők és dzsekik puha ölelésében

Az idei kabát trend egyik legszembetűnőbb jellemzője, a prém, a magas gallér és a fémdíszítések.

 • A prém ezúttal nem a kapucnik és csuklyák szegélyén jelenik meg, hanem az egyre szélesebb gallérokon, kihajtókon, és ezzel szinkronban a felöltők hossza is gyarapszik.

 • Az olyan klasszikus darabok, mint a farmerdzseki és a bőrkabát stabilan tartja magát, mondhatni nélkülözhetetlenek egy stílusos férfi ruhatárában, de itt is találhatunk prémmel feldobott darabokat.

 • a pufidzsekit váltsuk puha szövetből készült, prémmel szegett, magas galléros felöltőre, és a siker garantált.

Őszi bizsergés a kiegészítők bűvöletében

A szettek legmeghatározóbb darabjai a kiegészítők. Esernyők, kalapok, nadrágtartók és táskák várnak arra, hogy finom eleganciával ruházzák fel megjelenésünket.

Mottó: stílus, merészség és dinamika

A következő időszak stílusos és merész férfiak időszaka lesz, feltéve, ha az outfit összeválogatásában harmóniára törekszünk. Az össze nem illő anyagok kombinálása és a stílustörés könnyen madárijesztővé varázsolhat bárkit, ezért tartsuk fejben, hogy a kevesebb, mindig több. Egy szó, mint száz: irány Horány! És ne felejtsük otthon a kiegészítőket!

Kapcsolódó cikkek

Fehérnemű - Tchibo.hu webáruház

Fehérneműkkel bővült a Tchibo webáruház kínálata

A Tchibo webáruház fehérnemű kollekcióját mutatjuk be.