Fogászati kezelés szabad felhasználású kölcsönből?

Számtalan oka lehet annak, amikor valaki arra kényszerül, hogy fogászati implantátumot helyeztessen be.
Fogászati kezelés szabad felhasználású kölcsönből?

Számtalan oka lehet annak, amikor valaki arra kényszerül, hogy fogászati implantátumot helyeztessen be. De hogyan kapcsolódhatnak ide a szabad felhasználású kölcsönök?

Mindenki hallott már arról, hogy lehetséges kölcsönt felvenni, ráadásul a banknak még a felhasználás célját sem kell megadni. Ezek a szabad felhasználású kölcsönök, melyekből ma már több hitelintézet kínál teljesen online formában igényelhető verziót. Ezeket a hiteltermékeket általában valamilyen felújításra, esetleg “új” használt autóra, vagy a gyerekek szeptemberi iskolakezdésére használjuk fel.
Van más olyan cél, amelyre megéri?

Ritkán jut eszünkbe hitelből egészségügyi kiadást fedezni

Nem ördögtől való ötlet pedig az, hogy egészségügyi kiadást fedezzünk kölcsönből. Nézzük meg megéri-e fogászati implantációt finanszírozni szabad felhasználású kölcsönből.

Több oka lehet annak, ha valaki fogpótlásra szorul. A legegyszerűbb ok az, ha valakinek felnőtt korára nem nőtt ki valamelyik foga. De egy sajnálatos baleset is eredményezheti azt, hogy foghiány alakul ki. A harmadik indok pedig az egyén elhanyagolt szájhigiéniája következtében kialakult foghiány.

Az új megoldás, az implantáció

Nagyon sokáig nem volt a foghiányra más megoldás, mint az, hogy a hiányzó fog melletti fogakra hidat készítettek, ami tartotta a pótolt fogat. Ez már nagyon idejét múlt megoldássá vált. Az újabb, modernebb megoldás az implantáció.

Implantáció esetében a hiányzó fog helyére az állcsontba behelyeznek egy olyan eszközt, ami - miután becsontosodott - fogadni tudja a fogat, amit csavarozással rögzítenek benne. Ez egy sokkal tovább tartó megoldás, mint a klasszikus híd. Ráadásul nincs szükség a mellette levő fogak lecsiszolására, ami talán az egyik legnagyobb előnye.

Egy probléma lehet vele, az pedig az ára. Az implantátum fajtájától függően 300 - 450 ezer forintba kerül egy darab fogpótlás. Ez pedig nyilván nem mindenki számára érhető el.

Mikor éri meg kölcsönből finanszírozni?

Ha az ember rendelkezik egészségpénztári számlával, úgy évi 150 ezer forintig visszakapja a következő évi SZJA bevalláskor az egészségpénztári számlára befizetett összeg 20 %-át. Ez azt jelenti, hogy amennyiben személyi kölcsönt veszünk fel, majd azt átutaljuk az egészségpénztári számlánkra, majd abból fizetjük ki az implantáció árát, reális esélye van annak, hogy a visszakapott SZJA fedezi a kamatokat. Így nem fizetünk rá az ügyletre és részletekben fizethetjük ki a kezelés árát. Ez a megoldás éves szinten nagyjából két fog árát fedezheti. Ha személyi kölcsönök után érdeklődik, akkor feltétlen látogasson el az instacash.hu oldalra.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan használd jól a futópadot

Hogyan használd jól a futópadot

A futógép használata során azonban egy-két dolgot mindenképpen érdemes szem előtt tartani.

Nehezebben fogynak a nők

A férfiak sokkal könnyebben fogynak, mint a nők!

A British Journal of Nutrition megállapítása szerint a férfiak sokkal könnyebben fogynak, mint a nők.