A cukormentes élet 3 nagy előnye / édesítők: xilit, kókuszcukor, nyírfacukor, eritritol, eritvia, erirtrit

Egy idő meg fogsz lepődni, milyen jól érzed magad, ha nem fogyasztasz cukrot tartalmazó termékeket.
Édesítők - Xilit, kókuszcukor, nyírfacukor, eritritol, eritvia, erirtrit

Ugyan a cukor önmagában nem számít ellenségnek, hiszen természetes formájában is megtalálható és bátran fogyasztható, de a felesleges cukrot érdemes elhagyni.

A cukros ételek elhagyása számos pozitívummal járhat, hiszen megóvjuk a szervezetünket a felesleges cukor mennyiségtől, így akár sokat fogyhatunk is. A természetesen megtalálható cukrot nyilvánvalóan nyugodtan fogyaszthatjuk, de a cukrozott, mesterséges ételeket és édességeket jobban tesszük, ha kerüljük.

Íme a cukormentes élet 3 nagy előnye:

Testsúly stabilizálódása

Amennyiben cukrot fogyasztunk, könnyen előfordulhat, hogy még több cukorra vágyunk, amely leginkább a legmagasabb zsír-és szénhidrát tartalmú ételekben található meg. Viszont ha képesek vagyunk elhagyni a cukros ételeket – kivéve persze például a gyümölcsöket és a természetes formában fellelhető cukorféléket – kevésbé tapasztalhatjuk majd a folytonos éhség érzését, így beindul a fogyás folyamata. A cukormentes életmód kitartó követésével pedig stabilizálódik a testsúly, azaz nem kell folyamatosan küzdeni a felesleges kilókkal.

A bőr egészségesebbé és szebbé válik

A cukormentes élet másik nagy előnye, hogy a bőr ragyogóbbá, szebbé, fényesebbé és egészségesebbé válik. Például a pattanások és mitesszerek vagy a különböző bőrproblémák egyik forrása a túlzott cukorfogyasztás lehet, amelytől még akkor sem szabadulhatunk feltétlen, ha a legdrágább és legjobb krémeket kenjük magunkra. Miután viszont átálltunk a cukormentes életmódra, hihetetlen módon megváltozik a bőr szerkezete is, ami igen látványos eredmény.

Sokkal több energiánk lesz

Tény és való, hogy a cukrozott finomságok és üdítőitalok nélkül sokkal több energiánk lehet, ráadásul természetes módon, ugyanis az elfogyasztott cukor hátráltatja szervezetünk azon képességét, hogy az energia szintünket a maximumon tarthassuk. Sőt, így megakadályozhatjuk a vércukorszint le és felfelé történő ingadozását is.

Amennyiben elhatározzuk, hogy tényleg belevágunk a nehéznek tűnő cukormentes életbe, jó tudni, hogy egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. A kellő elhatározás és kitartó hozzáállás mellett manapság rengeteg cukorhelyettesítő és alternatív édesítő termékkel találkozhatunk, amelyek segíthetnek az egészséges életmód követésében.

Kapcsolódó cikkek

Nagyanyáink praktikái

Kati-Patika

A Kati-Patika weboldalon olyan hasznos tanácsokat találhatsz, amelyeket a mindennapokban is bátran felhasználhatsz.

Így tartsd frissen a memóriád 50 felett!

Így tartsd frissen a memóriád 50 felett!

Egyes embereknél 40, de a többségnél 50 éves korban jelentkeznek apróbb memória problémák.

Fogászati kezelés szabad felhasználású kölcsönből?

Fogászati kezelés szabad felhasználású kölcsönből?

Nem ördögtől való ötlet pedig az, hogy egészségügyi kiadást fedezzünk kölcsönből.