Milyen gyakran érdemes meditálni?

A meditáció népszerű tevékenység Nyugaton, de sokan még mindig helytelen stigmát tulajdonítanak neki.
Milyen gyakran érdemes meditálni?

Már napi öt perccel is be lehet építeni a mindennapi életünkbe, így a kérdés az, hogy milyen gyakran meditáljunk? Íme néhány iránymutatás, amely segít eldönteni, milyen gyakran meditáljon. A meditációra vonatkozóan nincsenek szigorú szabályok, ezért kísérletezni kell! Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segítenek a hatékony meditációban.

Néhány ember számára előnyös lehet, ha este, lefekvés előtt próbál meditálni. A meditációt lefekvés előtt is gyakorolhatja, de lehet, hogy ez túlságosan elvonja a figyelmét. Ha kezdő vagy, a legjobb, ha kicsiben kezded, és fokozatosan növeled a gyakorlással töltött időt. Ha gondot okoz a lefekvés előtti meditáció, kezdje azzal, hogy egyszerre öt-tíz percig meditál. Ha már jól érzi magát, meghosszabbíthatja az időt.

A meditációval töltött idő mennyisége a választott stílustól függően változik. Sok gyakorló azonban legalább napi harminc percet javasol. Azok, akik több időt tudnak szánni, több hasznot fognak húzni, mint azok, akik csak öt percet meditálnak. A hosszabb meditációs ülések nagyobb elkötelezettséget és szervezést igényelhetnek, ezért a legjobb, ha megtalálod azt az időpontot, ami az időbeosztásoddal összeegyeztethető. Ugyanakkor kipróbálhatja a kisebb meditációs üléseket is, amelyek lehetővé teszik, hogy nyugodt és a pillanatban maradjon.

A Harvard Egyetem egyik tanulmánya szerint a rendszeresen meditáló emberek agya erősebb, és több szürkeállomány van az agyukban. Bár volt némi térfogatvesztés, ez sokkal kisebb volt, mint a nem meditálóknál. Sőt, a meditáció még a depressziót is megelőzheti. Miért ne próbálnánk ki tehát? Örülni fog neki. Itt a tökéletes alkalom, hogy elkezdje a meditációs programot! Szóval, milyen gyakran kellene meditálnia?

Amint láthatja, nincs pontos képlet arra, hogy mennyi ideig kell meditálnia. Meditálhat akár napi 20 percet is, de ez nem fog jót tenni neked. A hosszabb meditáció segít abban, hogy uralni tudja az elméjét, a hangulatát és az érzelmeit. Ha el tudja kötelezni magát a következetes meditációs gyakorlat mellett, akkor minden előnyét élvezni fogja.

A legfontosabb dolog az, hogy elkezdjük! Ha elfoglalt, kezdje csak napi 3 perccel, majd fokozatosan építse fel 5 percre. Végül már alig várja majd ezt a gyakorlatot, és talán még el is felejti az időt, amit ráfordít. Csak ne feledje, a szokás kialakításához időre van szükség, és időbe telik, amíg kialakul. Tehát kezdje kicsiben, és építse fel! Meg fog lepődni, milyen hamar elkezd megfiatalodni.

Egyszerű módja a meditáció elkezdésének, ha olyan ember nyomdokaiba lépünk, aki rendszeresen meditál. Ez arra ösztönözhet, hogy naponta elkötelezze magát a meditáció mellett, és a napja részévé tegye. Fontos megjegyezni, hogy a meditáció nem egy gyors megoldás, hanem egy olyan tartós változás lehet, amely egész élete hátralévő részében hasznára válik. Már napi öt perc is hasznos lehet, és békésebb élethez vezethet.

Kapcsolódó cikkek

Bali - utazás, nyaralás tippek

15 dolog Baliról, amit tudnod kell, mielőtt oda utazol

Bali már jó ideje kedvelt turisztikai célpont. Most erről a trópusi helyről tudhatsz meg többet.

Egészséges italok készítése otthonra

Egészséges italok készítése otthonra

Összegyűjtöttünk pár ideális opciót, ha egészséges italok készítését otthonunkban tervezzük, de nem tudjuk mit is fogyasszunk pontosan.

Los Angeles üvegcsúszdája - a Skyslide

A Los Angeles-i üvegcsúszda

A világ egyik legextrémebb csúszdája a Los Angeles-i üvegcsúszda.