Top 6 látnivaló Montenegróban

Budvát ne hagyd ki.
Top 6 látnivaló Montenegróban

Aki Montenegróban jár, biztos, hogy talál valamilyen kedvére való programot. Legyen szó természet, vagy sportkedvelő emberről, itt bárki megtalálja a számítását. A múzeumok és az óváros azoknak kedvezhet, akik leginkább úgy szeretnének feltöltődni, hogy pihenés közben, minél több kulturális élményt szippantanak magukba.

The Blue Cave - A Kék Barlang

Montenegró egyik legszebb látnivalója a Kék Barlang. A barlang vízében úszni és búvárkodni is lehet. A sportkedvelőknek jó hír lehet, hogy a tengertől, kajakkal is meg lehet közelíteni a barlangot. A Lustica-félszigeten található a Kék Barlang. Itt több barlang is található, de a Kék Barlang az egyik legnagyobb. A nevét a fény, vízben történő visszatükröződéséről kapta, hiszen ez a természeti jelenség öltözteti kék színbe a barlangot. Még egy kis búvárkodásra is van itt lehetőség, illetve a víz mélyén szépséges halakat lehet megcsodálni.

Lovcen National Park

A Lovcen Nemzeti Park, Cetinje és Budva között fekszik. Ha családostól érkezik valaki Montenegróba, ez egy ideális hely egy kis túrázásra. Itt majdnem 10 fokkal van melegebb, mint a tenger közelében. A természet szerelmeseinek kötelező ide eljönni, hiszen fenséges a kilátás. A Nemzeti Parkon a Cetinje kolostor és a Niegos Mauzóleum felőli úton is át lehet haladni, így sok érdekes látnivalóban lehet részünk. A Parkban nem csak túrázni lehet, de a kerékpáros közlekedés is megengedett.

Budva

Ez a festői óváros rengeteg történelmi, kulturális látványossággal és stranddal várja az ide érkezőket. Nincs is annál felemelőbb érzés, mint napközben, a forróságban, a strandon süttetni magunkat, éjjel pedig belevetni magunkat az éjszakába, hiszen a városban rengeteg bár, klub és étterem ad lehetőséget a szórakozásra. Budva óvárosától az egyik legközelebbi strand a Mogren strand, amely akár 5 perces sétával is elérhető. Budvában múzeumokat és templomokat is látogathatunk.

Budva szállások itt!

Cetinje

Az egykor Montenegró fővárosa, azaz Cetinje, sok látványosságot ígér. Megnézhetjük a híres Cetinje kolostort, ahol a korai keresztény korszak ereklyéit is megcsodálhatjuk, de a Vlah templom is egy lenyűgöző épület.

Tara Canyon

A Grand Canyon után, a Tara Canyon a világon a második legnagyobb canyon. A kanyon a Tara - folyó része, és a Durmitor Nemzeti Parkon folyik keresztül. A kanyon legmélyebb pontja 1300 méter. A kanyon két oldalát olyan fák övezik, mint fekete fenyő, fekete kőris, de még bükk fákkal is találkozhatunk. A természet és sportkedvelők egyik legkedveltebb helye, hiszen a folyón lehetőség van a raftingolásra, a folyó partján pedig még táborozni is lehet. A naplemente egy életre szóló élményt nyújthat.

Kotor

Montenegróban sok lehetőség van a feltöltődésre és a kikapcsolódásra. Ha még soha nem jártál kaszinóban, itt megteheted, hiszen az országban több kaszinó áll bárki rendelkezésére. A kotori Casino Cattaro pl. éjjel-nappal nyitva van, és a 1xbet magyar oldala is ajánlja.

Montenegró szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Öt dolog, amiért érdemes részt venni mixer tanfolyamon

Öt dolog, amiért érdemes részt venni mixer tanfolyamon

A mixer tanfolyam kezdőknek is lehetőséget kínál, hogy elmerülhessünk a különleges italok világában. De vajon megéri elvégezni? Most minden kiderül!

Top 6 látnivaló Montenegróban

Top 6 látnivaló Montenegróban

Aki Montenegróban jár, biztos, hogy talál valamilyen kedvére való programot.