Artificer jég – mutatjuk, milyen

Egy kihalt szakma, a jégkészítő mester visszatért.
Artificer jég – mutatjuk, milyen

Tudod, hogy mit jelent a kézműves jég? A hagyományos jégtől biztos, hogy másabb. De nem is ez a szó a legjobb kifejezés rá, hiszen a kézműves jég, mint ahogyan a nevében is szerepel, egy kézműves termék. És mint ilyen, szép kivitelezésű, áttetsző és lassabban olvadó is.

Az Artificer jég, az Artificer kézműves jég, jégműhelyben készül. Az Artificer cég két tulajdonosa, Galambos Máté és Galambos Ádám avatott be bennünket a részletekbe. Ők mesélték el, hogy a jégkészítés egy igazi mesterség, és a munka során, tömbfagyasztót és jégkészítő gépet is használnak.

A kristálytiszta jégtömbből kézműves jeget kell varázsolni. Ehhez viszont már kétkezi munkára is szükség van. A cégtulajdonosok minden munkafolyamatból kiveszik a részüket. Jeget darabolnak, mégpedig szabályos kockákra és hasábokra.

A jégműhelyben sokféle jégtípus készül. Készítenek kocka- és zúzott jeget, sőt tört jég is szerepel a kínálatban. A cégtulajdonosoknál lehet megtenni a jégkocka rendelés első lépését, hogy aztán az italokba ilyen minőségi jég kerüljön. A cég két vezetőjének az a hitvallása, hogy a vendég, nem pusztán az italból, hanem az italba kerülő jégből is a legjobbat érdemli.

A jégműhelyben készült jég egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen egyre több bár, étterem, szálloda, egyéb vendéglátóegység igényli a minőségi jeget. Mi magunk is megnézhetjük a különbséget az Artificer Instagram oldalán, ahol különlegesebbnél különlegesebb jégcsodák fotóiban gyönyörködhetünk. Amennyiben egy ilyen kézműves jég kerül az italunkba, akkor nem csak a szemünk csodálhatja meg ezt a gyönyörű jégcsodát, hanem az ízlelőbimbóink is megtapasztalhatják a hagyományos és a kézműves jég közötti különbséget.

A különbség a színben, a kinézetben, az állagban és a jéggel hűtött ital ízében is mérhető. A hagyományos jég belsejében, a víz fagyasztásakor úgynevezett levegőbuborékok keletkeznek, amelyek a jég belsejében ragadnak. Ettől a jégkocka nem lesz áttetsző, hanem fehéres színezetet kap. Nem csak a jég belsejében keletkező légbuborékok, hanem a szennyeződések is fehér színezetet adnak a hagyományos jégnek. Ez nem fordulhat elő a kézműves jég esetében. Ezért is olyan verhetetlen a kézműves jég.

A kézműves, vagy koktéljég, áttetsző. Olyannyira, hogy élvezet a pillantásunkkal végigsimítani azon. Ez azonban nem minden. Ez a fajta jég csak nagyon lassan olvad, nem vizezi fel az italt, amelynek minősége, íze, illata és textúrája megőrzi eredetiségét, ez által az ital fogyasztója nem érzi azt, hogy kevésbé minőségi italt kapott, amikor az itallapról választott.

A kézműves jég útja tehát a jégműhelyben kezdődik. Ott kel életre, ott kap olyan formát és külsőt, amivel aztán méltán emeli magasabb szintre azt az italt, amibe kerül.

Az Artificer cég tulajdonosai nem csak gyártják a kézműves jeget, hanem csomagolnak és a kiszállításban is aktívan részt vesznek. A kínálatukban megtalálható többfajta jég is, amelyek Budapest egész területére kiszállítják.

Kapcsolódó cikkek

5 tipp, hogy a vállalkozások ne érezzék kiszolgáltatottnak magukat

5 tipp, hogy a vállalkozások ne érezzék kiszolgáltatottnak magukat

A vállalkozások olyan összevont kedvezményekkel is élhetnek, ami nagyban megkönnyíti a fennmaradásukat és elősegíti a cég növekedését.

Black Friday 2022 - online is megéri vásárolni a fekete pénteken - Black Friday 2023

Black Friday – online is megéri

Tényleg vannak ilyenkor jó akciók, de az a termék, amit keresünk, az tuti pont nem lesz leárazva.

Napelem tetőre

Megújuló energiaforrások Magyarországon

A világon egyre több helyen találkozhatunk a megújuló energiaforrások hasznosításával.