Dubai Világkiállítás

10 tény a Dubai Expóról.
Top 10 tény a Dubai Expóról - Dubai világkiállítás

Dubai nem csupán a lenyűgöző felhőkarcolóiról, a szépséges strandjairól és a luxusról híres, hanem arról is, hogy évente több millió turista látogatja, na meg persze az Expóról, amely fő témája az „elmék összekapcsolása és a jövő megteremtése”, a 3 altéma pedig nem más, mint a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek. Ma már nem elérhetetlen a Dubai utazás, így akár az Expót is meglátogathatod. A tények elolvasása kicsit talán segít megérteni a Dubai Expó globalitását és nagyságát.

1. Mintegy 25 millió látogató fogja megtekinteni az Expót Ez őrületes szám, ha azt nézzük, hogy Belgium és Görögország népesség ennyi összesen.

2. A nemzetközi látogatók száma kimagasló a Dubai Expón. A látogatók mintegy háromnegyede az Egyesült Arab Emírségen kívüli tájakról érkezik az expóra.

3. Dubainak 8 várossal is meg kellett ahhoz küzdenie, hogy ő legyen az Expó házigazdája. A ringbe szállt többek között Brazília, Thaiföld, Oroszország és Törökország is.

4. Az Expón fontos tényező a munkahelyteremtés. E szám majdnem eléri a háromszázezret. A munkahelyek közel fele az idegenforgalmi és az utazási ágazatban fog működni.

5. Az Expó megtervezésénél figyelembe vették azt is, hogy gyalogosan is fel lehessen azt fedezni. A terület méretei lenyűgözőek, hiszen 4 km hosszú és 1,8 km széles.

6. Az expón kulcsfontosságúnak tartották a fenntarthatóságot, éppen ezért az eseményen használt villamosenergia felét megújuló forrásokból állítják elő.

7. Az expó területén felhasznált anyagok mintegy 90%-át újrahasznosítják, akár az épületekben, akár az infrastruktúrában.

8. Igaz, hogy nemzetközi versenyt írtak ki az Expó logójának megtervezésére, mégis Mohamed bin Rashid Al Maktoum Sheikh döntött a logót illetően. Ennek fényében egy ősi arany gyűrű mintájára tervezik meg az expó logóját.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Hány GB adatforgalmat csinál a mobilomra a Netflix, a Spotify, a Facebook, a Messenger?

Ennyi adatforgalmat használnak fel az egyes alkalmazások a mobilodon

Ha figyelemmel akarjuk kísérni az adatforgalmunkat a mobiltelefonunkon, akkor tudnunk kell, hogy átlagosan mire mennyit használunk föl.

Mekkora az esély rá, hogy pályázatot nyerj?

Mekkora az esély rá, hogy pályázatot nyerj?

Nincsen könnyű dolgod, de ezekkel a tippekkel közelebb kerülhetsz a megvalósításhoz.

Kifli.hu - új online szupermarket Budapesten

Kifli.hu - mondjuk az online szupermarket előnyeit

Megérkezett a Kifli.hu, az új online élelmiszer webáruház.