Ennyi adatforgalmat használnak fel az egyes alkalmazások a mobilodon

Amennyiben figyelemmel akarjuk kísérni az adatforgalmunkat a mobiltelefonunkon, akkor tudnunk kell, hogy átlagosan mire mennyit használunk föl.
Hány GB adatforgalmat csinál a mobilomra a Netflix, a Spotify, a Facebook, a Messenger?

Amennyiben figyelemmel akarjuk kísérni az adatforgalmunkat a mobiltelefonunkon, akkor tudnunk kell, hogy átlagosan mire mennyit használunk föl.

Az osztrák használati díj összehasonlító portál a durchblicker.at megadott adatokat, amint a „Standard” beszámolt erről. Eszerint a legnagyobb adatforgalmat lebonyolítók az Amazon videóival, a Netflix & Co. használatával, amelyek ultra-HD-felbontást is szolgálatatnak, óránként 7GB-ot is fölhasználnak. Akik alacsony felbontással néznek videókat, azok óránként csak 310 MB-ot használnak, a standard felbontással pedig 720 MB-ot.

Az Amazon valamennyire szerényebb, nem lehet elérni vele azt a legnagyobb felbontást, amit a Netflix-szel. A legjobb minőségnél, amit az Amazon-Videoapp-pal (Amazon Prime) el lehet érni, 470 MB-ot használunk föl. Természetesen vannak alacsonyabb felbontások is. A Youtube teljes HD-felbotása esetén  280 MB-ot használunk – de 10 perc alatt!

Ha Spotify-jal hallgatunk normál minőségben (96 kbps /kb per másodperc/) zenét, egy óra zenehallgatással kb. 40 MB-ot használunk óránként, a legjobb minőségben (320 kbps) pedig 100 MB-ot óránként.

Lényegesen kisebb adatforgalmat bonyolítunk le az e-mailezéssel: havonta körülbelül 200 MB-ot. Bár a legtöbb szöveges üzenet csak kb. 100 KB nagyságú, ha képeket és videókat is csatolunk hozzájuk, az adatforgalmunk határa a csillagos ég.

A Messenger-szolgáltatással (Facebook Messenger, Whatsapp) havonta kb. 500 MB-ot használunk havonta, ebbe a képek és a hangüzenetek is benne vannak. A videó küldése vagy fogadása növeli az adatforgalmat. A Whatsappal történő telefonálás körülbelül 1 MB-ot használ fel percenként, videóhivásnál 5MB-ot.  A Messenger-telefonálással óránként 20 és 40 MB közötti forgalmat bonyolítunk.

A cikk az Arnold PC szervíz támogatásával készült.

Wordpress tárhely partnerünk a Webdizajn.hu.

Kapcsolódó cikkek

Top 10 tény a Dubai Expóról - Dubai világkiállítás

Dubai Világkiállítás

10 tény a Dubai Expóról.

TikTok és Booking.com

TikTok és Booking.com

Egyiknek sikerül, a másiknak nem.

Gazdasági és lelki okokból költöznek nagyobb városokba a fiatalok

Gazdasági és lelki okokból költöznek nagyobb városokba a fiatalok

Készült egy kutatás, ami megmutatja, mit lehet tenni az országon belüli migráció megállítására.