Hogyan válasszunk klímaberendezést?

Több dolgot is át kell gondolni, nehogy az alaposság hiánya később gondokhoz vezessen.
Így válasszunk klímaberendezést

Amikor úgy határozunk, hogy beszerzünk egy klímaberendezést, akkor az elsődleges, amivel számolnunk kell, hogy mekkora az otthonunk, illetve a hűteni vagy fűteni kívánt helyiség alapterülete. Ez az információ elengedhetetlen ahhoz, hogy a jó készülék mellett döntsünk. Ez azt jelenti, a hűtéshez például tíz négyzetméterre egy kilowatt teljesítmény, amivel számolnunk kell.

Fontos, hogy a nyílászárókat is ellenőrizzük, megnézzük a tájolásukat, mivel az üvegen keresztül könnyebben felmelegszik majd az otthonunk, így nem mindegy, hogy mikor és mennyi napfény jut be, ez is befolyásolhatja, hogy mekkora teljesítményű gépre lesz szükségünk.

A lakásunk elrendezése is szempont a döntéskor, hiszen a megfelelő helyre felszerelt szerkezettel biztosíthatjuk, hogy kellően le tudjuk hűteni a szobát, szobákat, tehát nem mindegy, hogy a falak melyikére kerül a klíma.

Nem árt az sem, ha meghatározzuk, hogy milyen funkciókkal rendelkezzen a szerkezet, hiszen már választhatunk olyat is, ami például az interneten keresztül bekapcsolható, így nem kell hozzá az otthonunkban tartózkodni, hogy bekapcsoljuk.

A klíma szerelés, de legalábbis a karbantartás gyakorisága elengedhetetlenül fontos, ha olyan készüléket szeretnénk, ami fűteni is tud,akkor évente legalább kétszer, ha csak hűtésre használjuk, évente egyszer. Az inverteres berendezésektől nem kell tartani a fogyasztásuk miatt, bőven találhatunk gazdaságos megoldást, de ha elvesznénk a kínálatban, kérjük ki szakember tanácsát, aki az egyedi információk – mint a lakás paraméterei, ami pontos igényeink – biztosan segít megtalálni a tökéletes készüléket.

Kapcsolódó cikkek

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelemes rendszer telepítése költséghatékony, proaktív megoldás. Zöld energiát termel, növeli az ingatlan értékét és energiahatékonyságát!

Klíma kültéri egységhez szükség van-e engedélyre?

Klíma kültéri egységhez szükség van-e engedélyre?

A tavasz és a nyár közeledtével egyre inkább aktuális lehet a klimatizálás kérdése.

Home office lakberendezés minimál stílusban

Home office lakberendezés

A home office ma már nem ismeretlen fogalom. Jó, ha az otthoni iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus.