Milyen fürdőszobára vágynak a férfiak?

Legyen szó összeköltözésről vagy csak egy felújításról, minden esetben fontos az, hogy fürdőszobánk stílusa mind a két fél igényeit kielégítse, hiszen számos férfi rémálma az, hogy olyan fürdőszobában kell majd élniük az összeköltözés után, ami csupa rózsaszín kiegészítőkkel van tele valamint semmit sem találnak meg benne ezért is nagyon fontos figyelembe vennünk azt, hogy milyen fürdőszobára is vágynak a férfiak.
Milyen fürdőszobára vágynak a férfiak?

Férfias fürdőszoba titka

A férfias, úgymond maszkulin stílus egyre elterjedtebb lett otthon berendezéseinkben és a belsőépítészetben is egyaránt. Hatalmas előnye ennek a stílusnak, hogy roppant praktikus és kifinomult otthont alakíthatunk ki elemeivel, amiket legfőképp az egyedülálló férfiak vagy az agglegények imádnak a legjobban, de bármely olyan háztartásba megfelelnek, ahol oda vannak a minimalista, letisztult dizájnért. Olyan elemeket találhatunk ennél a stílusnál, mint például a sötét bútorok valamint a visszafogott és nem hivalkodó darabok is egyaránt megjelennek itt.

Számos tényező meghatározhatja azt, hogy fürdőszobánk férfias-e , többnyire ezek között vannak a sötétebb színárnyalatok, egyszerűség és praktikusság. Leginkább az alábbiak jellemzik a férfias fürdőszobákat:

Minimalista forma és színvilág

A férfiak többnyire leginkább a sötétebb és hűvösebb árnyalatokért vannak oda, kedvelik a bazaltkő hatású elemeket, betonra emlékeztető burkolatokat valamint a szürke árnyalatait. Szeretik még a kifinomult és modern elemeket is és a praktikus bútorokat. Ezek egyik előnye, hogy akár más színekkel vagy anyagokkal is könnyen kombinálhatjuk őket valamint a porosodás is kevésbé feltűnő.

A fürdőszoba összeállításánál nyugodtan használjunk szürkés árnyalatokat, elegáns textúrákat, hiszen ezeket fehér vagy fekete bútorokkal és kiegészítőkkel is egyaránt.

Szögletes, férfias bútorzat

Bútorzatok terén azokat tekinthetjük férfias daraboknak, amiknek a formavilága szögletesebb és minimalista. Abban az esetben, ha egy férfiasabb fürdőszobát szeretnénk kialakítani nagyon fontos az, hogy kerüljük a kerekded és lekerekített formákat, hiszen ezek használata sokkal femininebb hatást kelt, mint például egy szögletes bútoré.

Jól átgondolt elrendezés

A férfiak nem szeretik a túlzsúfolt fürdőket, szeretik, ha mindennek megvan a maga helye és funkciója, amit könnyedén megtalálnak és használni tudnak. A rendezésnél figyeljünk a különféle felületek kialakítására, mint például a csempekiosztás vagy burkolás ám ezek mellett fontos még a bútorok elhelyezése és azok berendezése is, ahol törekedjünk az egyszerűbb elrendezésre.

A világítást illetően a legjobb, ha nagyobb ablakokat helyezünk el fürdőnkbe, így több napfény tud beérkezni ezzel megvilágítva az amúgy is kicsit sötétebb bútorokkal berendezett fürdőnket.

Rendezett, modern kinézet

Egy férfi fürdőszobánál a legfontosabb hogy nem zsúfoljuk tele a teret mindenféle tubusokkal és szivacsokkal, csakis a legfontosabb dolgok legyenek szem előtt valamint a többi rendezetten legyen a helyén.

Nagyon fontos még hogy a kialakítás előtt megtervezzük, hogy a fürdőszoba legfontosabb elemeinek hol lesz a helye, legyen az zuhanyzó, kád vagy csaptelep. Az utóbbit akár online is beszerezhetünk, ahol az Arezzo fürdőszobai csaptelep ára sem olyan vészes és rendkívül jó maszkulin fürdőt alakíthatunk ki beszerzésével. Ezt követően gondolkodhatunk a tároláson is ahol a legfontosabb a minimalista megjelenés és rendszerezettség.

Összegezve

Egy igazi férfias fürdőszoba kialakítása nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt először gondolnánk, csupán egy pár fontos dolgot kell észben tartanunk, mint például azt, hogy kerüljük a kerekded formákat, az élénk színeket és a túlzsúfoltságot. Ezek betartásával nagyon könnyen tudunk majd kialakítani egy igazi maszkulin fürdőszobát.

Kapcsolódó cikkek

Milyen fürdőszobára vágynak a férfiak?

Milyen fürdőszobára vágynak a férfiak?

Szűk a hely, jól át kell gondolni a fürdőszoba elrendezését.

Tippek a kandalló karbantartásához

Tippek a kandalló karbantartásához

A kandalló hangulatos és hívogató hőforrás, de veszélyt is jelenthet az egészségre, ha nem megfelelően van karbantartva.

Rendezze be otthonát skandináv stílusban!

Rendezze be otthonát skandináv stílusban!

Lakástrendek jönnek és mennek, de van egy irányzat, ami stabilan őrzi helyét a stíluskavalkádban és évek óta töretlen népszerűségnek örvend.