A legjobb weboldalkészítők kezdők számára

A modern idők modern megoldásokat kínálnak. Az online térben való megjelenés kézenfekvő megoldásainak bizonyulhatnak a weboldalkészítő platformok. Ezek között számos verzió közül választhatunk, melyek között fizetős és ingyenes megoldásokat is fellelhetünk. Amennyiben azonban mi magunk indítanánk weboldalt, akkor nem árt ha tudjuk melyek a legjobb weboldalkészítők kezdők számára.
A legjobb weboldalkészítők kezdők számára

Hogyan válasszunk weboldalkészítő platformot?

Egy weboldal elkészítéséhez mindenképp az első lépés egy számunkra megfelelő platform kiválasztása.

Először is el kell döntenünk, hogy mennyit akarunk befektetni egy platform használatához. Kezdők számára ezen a téren azt ajánljuk, hogy mindenképp az ingyenesen elérhető verziók felé kacsintgassunk.

Amennyiben ezzel már szűkítettük a kört, akkor figyelmünk összpontosuljon arra, hogy a szerkesztő része átlátható és élvezhető legyen számunkra. A lényegi elemek könnyebb szerkeszthetősége ugyanis a kezdők számára hozzájárul, hogy még könnyebben elkészíthessük a saját honlapunkat.

Mindezek mellett érdemes a jövőre is gondolnunk, így figyeljünk arra, hogy kapjunk rendszeres szoftveres támogatást is az általunk használt platformhoz. Ezen felül pedig az is igencsak lényeges lehet majd a jövőben, hogy a későbbiekben legyen lehetőségünk a saját domain vásárlására is.

Kezdő weboldalkészítő platformok választéka:

A fentiek alapján még mindig egészen sok platform közül választhatunk, így ezek között is érdemes szemezgetnünk, főképp a szerint, hogy mire is akarjuk felhasználni, vagy épp milyen weboldalt és tartalmakat gyártanánk. Amiket mindenképp érdemes szemügyre vennünk azok az alábbiak:

· Wix

· WordPress

· Site123

· SquareSpace

· Webnode

· Blogger

Wix

A Wix az egyik legismertebb és egyik legnagyszerűbb megoldás a piacon, főképp ha kifejezetten kreatív lehetőségekre vágyunk. Ebben a platformban egészen sok, számszerűleg kifejezve több, mint 500 sablon tartalmaz, amik között bátran válogathatunk.

WordPress

Kezdők körében alighanem felmerül a kérdés, hogy a Wordpress-et vagy Wix-et válasszuk-e. Ha ingyenes weboldalkészítésről beszélünk, akkor nem szabad megfeledkezni a WordPress nyújtotta alternatíváról sem. Használata kifejezetten egyszerű, ráadásul számos modullal bővíthetjük oldalunk megjelenését, így akár webshop is létrehozható vele. A WordPress ráadásul magyar kezelőfelülete is van, és az ingyenes csomagban is rengeteg hasznos plugint tudunk letölteni. Mindezeknek hála kezdők és profik egyaránt használják ezt a megoldást.

Site123

A Site123 remek megoldást kínál kifejezetten a kezdők számára. Amennyiben még nem próbáltunk meg saját weboldalt létrehozni, akkor ideális választás lehet ez a platform számunkra. Ingyenes verzióhoz viszonyítva kifejezetten pozitív dolog, hogy közel 200 mobil reszponzív felület közül választhatunk. Ennek hála a mobil eszközökön is megfelelően jelenhetünk meg, ami azt jelenti, hogy a keresőben is nagyobb eséllyel fognak ránk találni.

SquareSpace

Amennyiben kezdőként már egyből egy saját webshopot hoznánk létre, akkor a SquareSpace bizonyulhat a jó választásnak. Használata kifejezetten egyszerű, mind a szerkesztő felület, mind a megjelenés terén. Az ingyenes mivolta azonban csak 14 napig áll fent, a próba időszakban, utána már díjat kell fizetnünk a használatáért. A használati díja azonban még így is kedvezőnek mondható, így kezdők számára így is megfelelő választás lehet, ha szimpatikusnak találjuk magát a felületet.

Webnode

A Webnode lényegében megfelel egy egyszerű honlap készítőnek, amely magyar nyerlven is elérhető. Azonban például a Wix-szel, vagy Wordpress-el összehasonlítva a szerkesztő része egyeseknek nehezebben átláthatóvá válhat, így mindenképp alaposan tegyük próbára az elején, hogy átlátjuk-e a működését.

Blogger

Azok számára akik kifejezetten csak egy egyszerű blog-ban gondolkodnak, azoknak ahogy a neve mutatja a Blogger is ideális megoldást kínálhat. A platform maga könnyen kezelhető és számos sablont tartalmaz. Általánosságban azok számára lehet jó választás, akik be akarják mutatni a munkájukat, véleményüket egy blog formájában, de komolyabb projektekhez már nem tanácsos ezt választanunk.

Összegezve

Kezdők számára tehát számos remek opció áll rendelkezésre weboldalkészítés terén, amik között még az ingyenes verziók között is megtalálhatjuk a könnyen kezelhető, rugalmas megoldásokat kínáló megoldásokat.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb weboldalkészítők kezdők számára

A legjobb weboldalkészítők kezdők számára

Összegyűjtöttük a legjobb weboldal készítők kezdők számára, hogy mindenki számára egyszerűbbé válhasson az online térben való megjelenés.

6 fontos kérdés az otthoni napelemekkel kapcsolatban

6 fontos kérdés az otthoni napelemekkel kapcsolatban

Összegyűjtöttünk 6 fontos kérdést az otthoni napelemekkel kapcsolatban és igyekszünk kielégítő választ is adni ezekkel kapcsolatban.

Webkamera vásárlása – kinek éri meg, miért és hogyan?

Webkamera vásárlása – kinek éri meg, miért és hogyan?

Volt idő, amikor a külön vehető webkamera egy kifutott történetnek számított.