YouTube csatornát indítanál, de nem tudod hogyan? Itt a válasz!

Az adások előtti lámpaláz leküzdhető. Ehhez csupán el kell fogadnod azt a tényt, hogy tökéletes videó nincs.
YouTube csatornát indítanál, de nem tudod hogyan? Itt a válasz!

A YouTube hírneve továbbra is töretlen és egyre nagyobb jelentőséggel bír az élet különböző területein. Egyre többen ismerkednek meg a felülettel és használják minden egyes nap tanulási, szórakozási célzattal vagy éppenséggel saját márkájuk népszerűsítésére. A YouTube egy olyan videómegosztó felület, amely mára már elérte a rangos második helyezést a világ leglátogatottabb weboldalai között.

Felmerülhet benned is a kérdés, hogy miért érdemes vállalkozásod felvirágoztatása szempontjából neked is YouTube csatornát indítanod, amikor ott vannak a közösségi média egyéb felületei is. Olvass hát tovább és megtudod mit adhat neked ez havi kétmilliárd nézőt számláló videómegosztó felület!


YouTube csatorna és a videók népszerűsége

Bármelyik közösségi média felületet vizsgáljuk, a videóknak sokkal nagyobb népszerűségük van a hatásvadász képekkel vagy az egyszerűbb szöveges bejegyzésekkel szemben. Bizonyára saját média fogyasztásodon is észrevetted, hogy gyakrabban hagyod abba a görgetést, ha elindul egy érdekes - sőt akár abban az esetben is - ha egy kevésbé érdekes videóanyag.

Nem hiába, hiszen a videó egy olyan tudatosan felépített anyag, amely nem csak képi elemekkel, hanem hangokkal, az előadó gesztikulációjával, aláfestő zenével és figyelemfelkeltő effektusokkal együttesen képes odaláncolni a készülékedhez. Sőt mi több, feliratok segítségével azok számára is érthetővé és elérhetővé teszik az anyagot, akik nincsenek abban a szituációban, hogy hanggal nézzék végig a videót.

Hogyan legyél sikeres a YouTube-on?

Amennyiben videó által jelensz meg a célcsoportod előtt, akkor sokkal nagyobb és mélyebb bizalmat fogsz árasztani, hiszen archoz tudják kötni az adott márkát. Így nem csak a megbízhatóságot erősítheted, hanem az elköteleződést is könnyebben elősegítheted.

Videós platformok között a YouTube-nak jelenleg nincsen versenytársa. Az élen jár, melyben szerepet játszik a 2006-os Google általi felvásárlása is. Mindennek köszönhetően kifejezetten nagy jelentőséggel bír a keresőoptimalizálásban is. Abban az esetben, ha szeretnél videóiddal is tarolni, akkor érdemes erősítened a Google találati listáján elfoglalt pozíciódat.

Akkor lehetsz igazán sikeres a YouTube-on és jelenhetsz meg a rangsor elején, ha figyelembe veszel néhány tényezőt. Mindenekelőtt a címet, a leírást és a címkéket próbáld egy kiválasztott kulcsszó köré építeni. Nem elegendő a kulcsszó leírása, a videódban is mondd ki azt. Másold be az átiratot a videó leírásához, valamint állítsd be a videófejezeteket a címek és az időbélyegek segítségével. Amennyiben tökéleteset akarsz létrehozni, akkor a végére válassz egy megnyerő indexképet is!

Biztosítsd a megfelelő minőséget, minden szinten!

Nem kell profi elektronikákat beszerezned, a mai okoseszközök már tökéletes alapjául szolgálnak egy videó vagy egy vlog elkészítésének. Azonban minden esetben fordíts figyelmet a kamera minőségére. Amennyiben egy 10-12+ megapixeles kamerával felszerelt készülékkel rendelkezel, akkor már nem kell tartanod az alacsony képminőségtől.

Videó készítésekor akadályozhat a sikerességben a fény- és a hang minősége, így ezen tényezőkre is érdemes kiemelkedő figyelmet fordítanod. A fény nem csak a láthatóságért felel, de általa pozitív érzéseket válthatsz ki a nézőkből, valamint egy kihangsúlyozni kívánt tárgyra, személyre irányíthatod a figyelmüket. A kitűnő hangminőség szintén elengedhetetlen, hiszen sokkal többen veszítenek az érdeklődésből abban az esetben, ha a tiszta hangzás akadályozott, mint akkor, ha a kép szemcsés. Ha elakadsz a technikai kérdésekben, akkor keress fel egy videó stúdiót, ahol minden kérdésedre választ fogsz kapni!


Ne félj szembenézni önmagaddal!

Ahhoz, hogy képes legyél a fejlődésre, mind a metakommunikációd, mind a szóbeli közlésed folyamatos nyomon követése szükséges. Nézd vissza magadat, írd össze azokat a tényezőket, amelyeken javítani szeretnél és a későbbiekben tudatosan korrigáld azokat. Bátran kérj véleményt a barátaidtól és a követőidtől, hiszen ők is azt akarják, hogy jobb legyél. A kezdeti félelmet és kételyt követően már csak az értékeid átadására kell koncentrálnod, azonban addig át kell esned a tűzkeresztségen.

A jó hír az, hogy az adások előtti lámpaláz leküzdhető! Ehhez csupán el kell fogadnod azt a tényt, hogy tökéletes videó nincs. Még a legnagyobb médiaügynökségek által készített filmek során is követnek el bakikat. Add önmagadat és ne is akard palástolni lelkesedésedet a szakmád iránt. Sokkal jobb benyomást fogsz kelteni, mintha felvennél egy maszkot. Tökéletesítheted mimikádat, valamint a kézmozdulataidat és magabiztosabb lehetsz, ha alkalomadtán a tükör előtt gyakorolsz.

Felvétel alkalmával is érdemes kihasználnod a teret és megmutatnod magadat, hogy tudj játszani a testbeszédeddel is. A videó készítésének alapvető mozzanata a forgatókönyvírás. Amennyiben nem szeretnél egyik gondolatról a másikra ugrálni, meglovagolni érzelmeid vad hullámait, akkor érdemes összeírnod a videó részletes felépítését. Persze rögtönözhetsz, de mindig legyen mihez visszatérned.

Kapcsolódó cikkek

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelemes rendszer telepítése költséghatékony, proaktív megoldás. Zöld energiát termel, növeli az ingatlan értékét és energiahatékonyságát!

Hogyan turbózzuk fel a laptopunk sebességét?

Hogyan turbózzuk fel a laptopunk sebességét?

Ha már nem birkózik meg több feladattal.

Online játékok egyedül és társaságban: mitől ilyen jók?

Online játékok egyedül és társaságban: mitől ilyen jók?

Az online játékok egyre nagyobb teret nyernek manapság, nap mint nap új rajongókkal bővül táboruk. Sokak számára azonban még mindig teljességgel ismeretlen ez a világ. Azok számára, akik ide tartoznak lerántjuk most a leplet a „titokról”. Avagy miért is i