A jövő járművei

A közlekedés az utóbbi 50 évben rohamosan fejlődött, ez a tendencia pedig várhatóan csak még tovább fog majd tartani, aminek hála már ma is találkozhatunk futurisztikus járművekkel az utcákat járva. A jövő járművei tehát már itt vannak az ablak alatt, de az alábbiakban össze is gyűjtjük ezek különböző változatait, és hogy mire számíthatunk velük kapcsolatban.
A jövő járművei

Elektromos kerékpárok

Az elektromos kerékpárok esetében számos kategóriát megkülönböztethetünk, melyek között minden típusú közlekedési módra megtalálhatjuk az ideális megoldást. Jelenleg az alábbi főbb típusokat érdemes megemlítenünk:

· pedelec kerékpárok

· e-bike

· elektromos tricikli

A kerékpárok, e-bike-ok és elektromos triciklik ára ma már igen széles skálán mozog, így akár milliós összeg feletti példányokkal is találkozhatunk. A jövőben ezek a járművek a mobilitás mozgatórugói lehetnek, hiszen fiatalok és idősek számára is ideális megoldást kínálhatnak, hiszen a városban könnyedén közlekedhetünk a segítségükkel, hatótávjuk pedig bárhatóan csak még inkább javulni fog majd.

Elektromos robogók

Az elektromos robogók mondhatni még a kerékpároknál is kényelmesebb utazást tesznek lehetővé, ráadásul az ilyen járművek esetében már gondolnak a különböző pakolási lehetőségekre is, ami például jól jöhet a hétköznapi bevásárlások alkalmával.

A robogók esetében előnyként említhető még, hogy ugyanúgy jogosítvány nélkül is vezethetők, mint a kerékpárok, feltéve ha 25 km/h fölé nem képes menni az adott jármű.

Elektromos személygépkocsik

Az elektromos meghajtás kétségtelenül a személygépkocsik esetében a legnépszerűbb ma már, hiszen ezekkel nem csak környezetbarát módion közlekedhetünk, hanem a zajszennyezésünk is csökken, nem beszélve a költségek csökkenéséről és a környezetbarátabb előállításról és működésről.

A technológia fejlődését jól jelzi, hogy évekkel ezelőtt csak kifejezetten városi kis autókat terveztek elektromos hajtással, ma már viszont szedánok, kombik és SUV-k is kaphatók elektromos hajtással. Ez nem véletlen, hiszen nem csak a jogszabályok terelik a gyártókat az elektromos járművek irányába, hanem a vevői igények is egyre inkább erre tendálnak.

Elektromos teherautók és kamionok

A környezetbarát közlekedés ma már a szállítás terén is egyre népszerűbb, aminek hatására a nagy gyártók a nagyobb teherautók és kamionok esetében is elkezdtek kísérletezni az elektromos hajtás alkalmazásával. Ez a fejlemény már csak azért is örvendetes, mert a világon a szállításán résztvevő tehergépjárművek által kibocsátott káros anyag mennyiség is igen magas.

Ezen a téren természetesen komoly fejlődésnek kell végbemennie, de a potenciál igen nagy, hiszen ezzel a szállító cégek is sokat spórolhatnak a kisebb fenntartási és karbantartási költségek által.

Elektromos vonatok és repülők

Természetesen közlekedés terén a modern trendekből a vonatok és repülők se maradhatnak ki, amik azonban ma még igencsak gyerekcipőben járnak, de a jövőben ezen a téren is roham léptékű változás várható, a teljesítmény és az akkumulátorkapacitások növekedésével.

Összegezve

A jövő járművei terén egyértelműen az elektromos meghajtás dominál minden területen, így elképzelhető, hogy rövid időn belül nem csak városi közlekedésre alkalmas elektromos járművekkel találkozhatunk az utakon.

Kapcsolódó cikkek

Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Legújabb őrület a terepjárósok között a LED fényhíd

Egyre több terepjárón és pick up-on láthatunk nagy teljesítményű a teljes tetőn átívelő LED lámpát.

A jövő járművei

A jövő járművei

A közlekedés az utóbbi 50 évben rohamosan fejlődött, ez a tendencia pedig várhatóan csak még tovább fog majd tartani, aminek hála már ma is találkozhatunk futurisztikus járművekkel az utcákat járva.

A legjobb autók élményvezetéshez

A legjobb autók élményvezetéshez

Az élményvezetés ma már egyre népszerűbb programnak tekinthető baráti társaságok és családi körben is.