Nyári tábor autizmussal élőknek IS | Autizmus Világnapja

A szervezet 2008 óta ezzel a kiemelt nappal szeretné felhívni a figyelmet a megértés és az elfogadás fontosságára.
Nyári tábor autizmussal élőknek IS | Autizmus Világnapja 2022

Globálisan mintegy 100 millió, Magyarországon pedig 100 ezernél is több ember él együtt az autizmus valamelyik formájával. Mind egy közösség részei vagyunk, és mindannyiunknak jogában áll teljes életet élni – az említett világnap erről is szól.

Érzékenyítés és tábor

Sok szülő nehezen tudja elképzelni, mi lesz iskolás gyermekükkel a nyári szünetben, amíg ők dolgoznak. Nincs ez másként az autizmussal élő fiatalok családjaival sem. A PEOPLE TEAM nagy múltú táborai régóta nyitottak az autizmussal élők számára. Közülük többségében Asperger-szindrómás, illetve enyhébb formájú tünetekkel élő autisták látogatják az élményközpontú nyári táborokat. A PT szervezői nagy hangsúlyt fektetnek az érzékenyítésre: az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) képviselői a három turnus mindegyikére ellátogatnak, idén tehát ezekben az időszakokban: 2022. július-augusztus.

Jó fej gyerekek, élményközpontú tanulás

A PT kecskeméti táborának kapui minden 7–17 éves gyerek előtt nyitva állnak. Az elmúlt 30 év során 23 ezernél is több fiatalt neveltek, tanítottak, nevettettek meg és ismertették meg őket új barátokkal. A választható témák tárháza igen széles: nincs olyan srác, aki ne lelne rá a kéttucatnyi szekció közül arra, amelyiken szívesen részt venne. Legyen szó legó-, informatika-, logikatáborról, sportról vagy színjátszásról, a témacsomagok között mindenki megtalálja a leginkább hozzá illőt.

Mi várható még?

A táborokra ottalvós vagy bejárós jegyet lehet vásárolni. Egy turnus egy hétig tart, de akár több turnusra is lehet jelentkezni, és nem kell hazautazni a turnusok között. Az étkeztetést is a PT szervezi: egyedi igényeket, allergiát is lehet, sőt kell jelezni. Korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás elérhető, a tábori büfé pedig éjjel-nappal működik. A PEOPLE TEAM szervezői tisztában vannak azzal, hogy minden gyerek egyedi, mégis úgy tapasztalták, hogy egy nagy csapattá és jó közösségé formálhatók. Szeretettel várnak mindent fiatalt, tekintet nélkül bőrszínre, hovatartozásra és bármi egyébre. Megéri eljönni.

Amíg a gyerekek a kecskeméti táborban vannak, addig a szülőknek is érdemes Kecskeméten megszállniuk, és kipróbálni a kecskeméti fürdőt.

Kapcsolódó cikkek

Íme a legeslegjobb budapesti program, amit érdemes kipróbálni - városnéző hajó

Íme a legeslegjobb budapesti program, amit érdemes kipróbálni

A hajókázás egy szórakoztató garantált a kitűnő és önfeledt kikapcsolódás.

Los Angeles üvegcsúszdája - a Skyslide

A Los Angeles-i üvegcsúszda

A világ egyik legextrémebb csúszdája a Los Angeles-i üvegcsúszda.

Top 6 látnivaló Montenegróban

Top 6 látnivaló Montenegróban

Aki Montenegróban jár, biztos, hogy talál valamilyen kedvére való programot.