Hogyan tanítsa be a kiskutyáját?

Kezdetben a kiskutyát arra kell tanítania, hogy a házban maradjon.
Hogyan tanítsa be a kiskutyáját?

Ezt úgy lehet megtenni, hogy a kölyköt a nappaliban elhelyezzük egy ládában. Ezután jutalomként bevezethet némi ételt, hogy elterelje a figyelmét. Fokozatosan növelje a szobán kívül töltött időt. Fokozatosan növelheti a kölyöktől távol töltött idejét. Amint a kiskutya megérti a bent tartózkodás fontosságát, megpróbálhat több, tőle távol töltött időt bevezetni.

Végül meg kell tanulnia, hogyan jutalmazza a viselkedést. Az étel kiváló jutalom az ülésért, és csaliként is használható, hogy a kölyökkutyát magához csalogassa. Miután megtanította a kiskutyát ülni, az ételt a farka felé mozgathatja a jutalmazás érdekében. A trükk az, hogy ne kezelje túl a kutyát. Kezdje napi három rövid edzéssel, és fokozatosan növelje az időt. Amikor a kölyökkutyája elér egy előrehaladott kort, növelheti a tréningek számát.

A mosdóhelyiségnek tisztának és zavarmentesnek kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a kölyökkutya ürülékét azonnal összeszedi, miután megkönnyebbült. Ne feledje, hogy a kiskutya ürüléke betegségeket és parazitákat hordozhat. Amint a kiskutya eléri a négy hónapos kort, képesnek kell lennie arra, hogy átaludja az éjszakát. Sípszóval is emlékeztetheti a kiskutyát, ha könnyítenie kell magán.

Az első dolog, amit a kiskutya kiképzésekor tennie kell, hogy sikerre készítse. A megerősítés fontos, de nem szabad mindent jutalmazni. Ha a kutya nem sikeres, akkor nem tanult meg semmi hasznosat. Erősítse meg a jó viselkedéseket, és ne jutalmazza tovább a rosszakat. Ezenkívül ne jutalmazza a lassú reakciókat. Ehelyett csak akkor jutalmazza meg a kiskutyát, ha megmutatja, hogy képes új viselkedésformákat megtanulni.

A kiskutya kiképzése kihívást jelentő folyamat, amely kötődést épít Ön és kutyája között. Tegye szórakoztatóvá 5 klassz trükk megtanulásával. Kölyökkutyád figyelme rövid, ezért a tréningeket naponta háromszor öt percre kell korlátozni. Így megtaníthatsz kiskutyádnak egy új készséget, és gyakorolhatod anélkül, hogy frusztrációt okoznál neki. Győződjön meg arról is, hogy kölyökkutyája oltási ütemtervét betartja.

Kapcsolódó cikkek

Íme Amszterdam 3 kihagyhatatlan látnivalója

Íme Amszterdam 3 kihagyhatatlan látnivalója

Amszterdam valóban szuper hely, amely szinte bármelyik évszakban élvezhető.

Los Angeles üvegcsúszdája - a Skyslide

A Los Angeles-i üvegcsúszda

A világ egyik legextrémebb csúszdája a Los Angeles-i üvegcsúszda.

Home office lakberendezés minimál stílusban

Home office lakberendezés

A home office ma már nem ismeretlen fogalom. Jó, ha az otthoni iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus.