Egészséges italok készítése otthonra

Összegyűjtöttünk pár ideális opciót, ha egészséges italok készítését otthonunkban tervezzük, de nem tudjuk mit is fogyasszunk pontosan.italfogyasztással megőrizhetjük egészségünket és erősíthetjük immunrendszerünket is.
Egészséges italok készítése otthonra

Az egészséges életmód egyre nagyobb szerepet kap mindennapjainkban, hiszen megfelelő étkezéssel és italfogyasztással megőrizhetjük egészségünket és erősíthetjük immunrendszerünket is. Szerencsére az ilyen italok jelentős részét akár odahaza is elkészíthetjük, csupán az alapanyagokat kell beszereznünk hozzá. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttünk pár ideális opciót, ha egészséges italok készítését otthonunkban tervezzük.

Zöldséglevek

A legtöbb zöldség és gyümölcs könnyen szolgálhat egy kiváló vitaminforrásban gazdag ital alaphoz. Magas rosttartalmuknak köszönhetően lassítják a szénhidrátok felszívódását, vízben megdagadva pedig szó szerint eltelítik az emésztőrendszert, ezért csökkentik az éhséget.

Mindeközben szinte változatlan állapotban haladnak végig a szervezetünkben, ezért testünk csak minimális mennyiségben nyer belőlük kalóriát, mégis hozzájárulnak a bélbaktériumok egészségéhez és a megfelelő széklethez.

A facsart zöldséglevek esetében fontos, hogy lehetőleg szobahőmérsékleten fogyasszuk, és próbáljuk meg lassan kortyolni, hogy összekeveredjen a nyállal. A nyál ugyanis olyan enzimeket tartalmaz, melyek máskülönben kimaradnának az emésztésből.

Egészséges teák

Az egészséges életmód egyre nagyobb szerepet kap mindennapjainkban, hiszen megfelelő étkezéssel és

Az egészséges italok közül mindenképp érdemes kiemelni a teákat, amiknek számos jótékony hatása lehet. Példaként a zöldteát érdemes felhozni, mely nem csak felélénkíthet minket, hanem vízhajtó hatásának köszönhetően akár a fogyásban is kulcsszerepet játszhat.

A valóban egészséges teák fogyasztásához mindenképp érdemes kerülnünk a cukor hozzáadását, viszont némi citrommal nyugodtan ízesíthetjük italunkat, ha a természetes ízvilág nem nyerné el tetszésünket.

Limonádék

A limonádékról mindenkinek a cukros üdítő kifejezés jut eszébe, de persze ezt is csinálhatjuk okosan és ami még lényegesebb egészségesen. Ehhez nem kell mást tennünk, mint olyan alapanyagokat találnunk, amik alapból cukor nélkül fogyasztható ízvilágot adnak, miközben egészségesek is.

Ezen a téren mindenképp érdemes lehet kipróbálni a görögdinnyés és a gyömbéres limonádékat. Előbbi kiváló frissítő lehet a legmelegebb nyári napokon is, amihez nem hogy cukor, de még édesítőszer sem szükséges.

A gyömbéres limonádé már sokkal inkább lehet egy élénkítő hatású frissítő, melybe azért nem árthat némi narancs, kurkuma, és persze méz is, hogy némi édességet is csempésszünk az ízek közé.

Kikapcsolódáshoz megfelelő italok

18 éven felüliek figyelmébe csak! Sokan tartják, hogy az egészséges életmódban nincs helye az alkohol fogyasztásnak, de egy fárasztó nap után mégiscsak jól eshet ledőlni a kanapéra, vagy kiülni az erkélyre egy ízletes és minőségi alkoholos italt fogyasztva.

Ezen a téren persze széles a választék, de ha valóban stílusos megoldást keresünk, akkor érdemes lehet megfontolni egy Öreg gin vásárlását a gin webshopban, hiszen így olyan italra tehetünk szert, amit önmagában is fogyaszthatunk, de akár kevert italt is készíthetünk belőle.

Összegezve

A fenti italok tehát mind kiváló lehetőséget nyújtanak számunkra akkor, ha odahaza szeretnénk egészséges italokat készíteni, saját magunk szájíze szerint.

Kapcsolódó cikkek

Home office lakberendezés minimál stílusban

Home office lakberendezés

A home office ma már nem ismeretlen fogalom. Jó, ha az otthoni iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus.

Los Angeles üvegcsúszdája - a Skyslide

A Los Angeles-i üvegcsúszda

A világ egyik legextrémebb csúszdája a Los Angeles-i üvegcsúszda.

Top 6 látnivaló Montenegróban

Top 6 látnivaló Montenegróban

Aki Montenegróban jár, biztos, hogy talál valamilyen kedvére való programot.