A kerti grill egy kertből sem hiányozhat

Végre teljesült a vágya, és boldog kerttulajdonossá vált? Azon jár az esze, hogy mi az, ami nem hiányozhat a kertjéből?
A kerti grill egy kertből sem hiányozhat

Egy kertre gondolva mindenkinek elsősorban zöldségágyások, gyümölcsfák és bokrok jutnak az eszébe, valamint egy kis kerti házikó, esetleg kerti medence... Ha jobban belegondolunk, a kínálat azonban ennél sokkal bővebb.

A gurmanok bizonyára szeretnének a kertben is finomakat sütni - főzni, valamint megvendégelni a családot és a barátokat. Ehhez valóban többre van szükség, mint egy egyszerű tűzhelyre.

Mi sem egyszerűbb azonban ennél! Vegyen kerti grillt!

Hogyan válasszunk megfelelő kerti grillt? Most nézzünk át néhány fontos tényezőt:

· Mekkora hely áll rendelkezésünkre?

· Kertbe vagy teraszra szeretnénk a grillt elhelyezni?

· Hány személyes legyen a grillünk?

· Milyen tüzelésű grillt részesítünk előnyben?

Ha ezeket a részletek átgondolta, válogasson kedvére kerti grill kínálatunkból, ahol megtalál bármilyen fajta és méretű grillt.

Milyen tüzelésű grill a számunkra megfelelő? A válasz nem ennyire egyszerű.

Többféle grill közül válogathatunk:

· gázgrill

· faszén tüzelésű grill

· lávaköves grill

A gázgrill klasszikus PB gázpalackkal működik, megfelel teljesen kezdők számára is. Beüzemelése, tisztítása, karbantartása nagyon egyszerű. A hőfok beállítása könnyen történik, csak egy kézmozdulat és már működik is.

Többféle méretben kapható, felszereltsége is különböző lehet. A gázgrillek többnyire fel vannak szerelve oldalsó rakodópolccal - akár mindkét oldalon, valamint oldalsó gázégő is könnyítheti az ételkészítést, illetve segítségével forró italokat is készíthetünk akár grillezés közben is.

A faszenes grillek előkészítése és tisztítása értelemszerűen összetettebb feladat, mint a gázgrillé. A hőfokot nem olyan egyszerű megválasztani mint a gázgrillnél, elsősorban a már tapasztaltabb grillezőknek ajánlott. Illetve olyan kezdőknek is ajánljuk, akik fel vannak vértezve egy jó adag kísérletezőkészséggel és türelemmel. Viszont a faszenes grilleken készített étel ízletes, utánozhatatlan füstös ízzel rendelkezik, mely fokozza a grillezés varázsát.

A lávaköves grillek magukban rejtik a gázgrill előnyeit - a gázégők alulról forrósítják fel a lávaköveket, az ételről a zsiradék a kövekre csöpög, mely azt felszívja, meggátolva így az égést és a káros karcinogén anyagok keletkezését. Ez a fajta grillezés a legegészségesebb, így egyre közkedveltebb.

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes lehet a silány minőségű búvárszivattyú

Életveszélyes lehet a silány minőségű búvárszivattyú

A fagyos téli hónapok után feltöltődés testnek és léleknek egyaránt, ha újra belakhatjuk víkendházunkat, feltámaszthatjuk a kertünket.

Kertrendezés környezetbarát módon

Kertrendezés környezetbarát módon

A környezettudatosság kerül manapság fókuszba. Mindenkinek fontos, hogy ezt szem előtt tartsa. Azoknak is, akik saját kerttel rendelkeznek.

A House & Garden tápoldatok – Kulcs a sikeres beltéri növénytermesztéshez

A House & Garden tápoldatok – Kulcs a sikeres beltéri növénytermesztéshez

A beltéri növénytermesztésben a megfelelő tápanyagok biztosítása elengedhetetlen a növények egészséges növekedéséhez és optimális terméshozamához.